externe

Rusii se duc nervosi la negocierile cu Washingtonul: „Este foarte posibil ca discutiile sa se incheie abrupt. Nu facem nicio concesie”

Rusia a transmis duminica aceasta ca nu va face niciun fel de concesii la presiunile SUA in cadrul negocierilor care urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare pe tema crizei din Ucraina si a solicitarilor Moscovei privind acordarea de garantii de securitate din partea Occidentului si a avertizat ca exista riscul ca negocierile sa se incheie rapid, a relatat agentia de presa RIA, citata de Reuters.

Mai multe runde de negocieri urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare la Geneva, Bruxelles si Viena, insa RIA l-a citat pe viceministrul de externe rus Serghei Riabkov care a spus ca este foarte posibil ca discutiile diplomatice sa se incheie abrupt, dupa o singura intalnire.

„Nu pot exclude nimic, acesta este un scenariu cat se poate de posibil si americanii… nu ar trebui sa-si faca iluzii in aceasta privinta”, a avertizat Riabkov, citat de RIA.

„Evident, nu vom face niciun fel de concesii sub presiune si pe fondul amenintarilor proferate in mod constant de participantii occidentali la viitoarele negocieri”, a mai adaugat inaltul diplomat rus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

8 minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

15 minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

27 de minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

49 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

57 de minute ago