politica

Rusofilii, furiosi. Maia a numit un tanar cu cetatenie romana in fruntea serviciului de informatii al Moldovei. El este specializat in combaterea coruptiei

Parlamentul Republicii Moldova l-a numit joi pe Alexandru Musteata in functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate (S.I.S.) pe termen de cinci ani, informeaza Radio Chisinau.

Candidatura lui Alexandru Musteata, propusa de presedinta republicii Maia Sandu, a fost sustinuta de 54 de deputati.

Alexandru Musteata a depus juramantul in Parlament, in prezenta presedintei Republicii Moldova.

Raspunzand intrebarilor deputatilor, acesta a declarat ca nu a activat in sistem, dar a facut cercetari in domeniul securitatii nationale. Alexandru Musteata a confirmat ca detine si cetatenia Romaniei si ca se va conduce in activitatea sa dupa juramantul de director al S.I.S. pe care l-a depus in Parlament.

In opinia lui Musteata, in cei 30 de ani de activitate institutia a servit mai mult unor grupuri de interese si nu celor ale statului, anunta Agerpres.

Musteata a declarat ca isi propune pentru inceput sa revizuiasca strategia de securitate a Republicii Moldova. Institutia isi va propune sa contribuie la intarirea securitatii cibernetice.

Potrivit lui Alexandru Musteata, finantarea partidelor din afara reprezinta un risc pentru republica, iar coruptia este un pericol la adresa securitatii statului. Noul director sustine ca este nevoie de revizuirea legii cu privire la Legea S.I.S. in vederea cooperarii cu alte institutii si revizuirea statului ofiterilor S.I.S..

Noul director al S.I.S., Alexandru Musteata are 34 de ani si este originar din orasul Ungheni. E licentiat in stiinte politice, specializat in relatii internationale. A facut studii de master cu specializarea securitate nationala, politica si guvernare europeana.

In 2021, a fost numit membru al Comisiei Electorale Centrale. Musteata a fost director al Departamentului buna guvernare al Fundatiei Soros, activand si in alte functii. A fost expert afiliat al Centrului privind NATO.

Alexandru Musteata a fost pana acum consilier principal de stat pe domeniul combaterii coruptiei.

Tot joi, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat demisia lui Alexandru Esaulenco din functia de director al S.I.S..

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia: Sef de grupare mafiota, eliberat pentru a lupta in Ucraina. „Nu ma vor lua prizonier. Chiar daca raman fara gloante, voi continua sa lupt cu dintii”

Un cunoscut lider rus al crimei organizate a parasit colonia penitenciara in care isi ispasea…

O oră ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

32 de minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

57 de minute ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

3 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago