Russia Today: „Atacul impotriva ambasadorului rus in Turcia este o declaratie de RAZBOI contra Rusiei” – VIDEO

externe

Postul de televiziune Russia Today, care este controlat de Kremlin, anunta ca atacul impotriva ambasadorului rus la Ankara reprezinta o declaratie de razboi contra Rusiei.

UPDATE: Ministrul de Externe al Rusiei a anuntat ca ambasadorul a murit in urma atacului.

„Cand ataci un ambasador ataci o intreaga tara. Este o declaratie de razboi. Asta poate escalada intr-un conflict foarte serios. Speram ca Putin isi va pastra calmul. Nu poti sa ataci o tara mereu. Va trebui sa asteptam si sa vedem. Daca nu ne pastram calmul ne-am putea trezi intr-un al treilea razboi mondial”, a comentat una dintre realizatoarele postului.

Ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, a fost ranit grav prin impuscare, in urma unui atac intreprins de o persoana inarmata si neidentificata deocamdata, in timpul unei expozitii foto la Ankara.
Potrivit mas-media, agresorul l-a impuscat pe diplomatul rus in spate, in momentul in care acesta rostea un discurs in deschiderea expozitiei.

Cotidianul Hurriyet, care citeaza o sursa de informatie din cadrul Ambasadei ruse, subliniaza ca, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.

Andrei Karlov se afla intr-o stare critica, transmite CNN.

Totodata, in timpul atacului au fost ranite alte cateva persoane.

Acest atac a avut loc in ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultari cu omologii sai rus si iranian cu privire la Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: