Categories: externe

S-a aflat abia acum. De ce un F-16 al pucistilor nu a DOBORAT avionul lui Erdogan in noaptea loviturii de stat

Un avion de vanatoare F-16 al pucistilor s-a apropiat in noaptea de vineri spre sambata de aeronava care il transporta pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, avand posibilitatea s-o doboare, dar nu a facut-o dintr-un motiv bizar, informeaza Sputnik, citand presa turca, informeaza Agerpres.

Avionul prezidential decolase din imprejurimile statiunii balneare Marmaris. Desi plecarea de pe aeroportul din Dalaman fusese pastrata secreta, avionul presedintelui Erdogan si-a schimbat planul de zbor dupa ce echipajul lui a primit informatii cu privire la curiosul traseu de razboi al mai multor aparate F-16 pilotate atunci de participanti la rebeliune. Timp de o jumatate de ora, aparatul prezidential a survolat orasul Bandirma (situat la aproape 100 km sud-est de Istanbul) din motive de securitate.

In acest timp, unul dintre avioanele de vanatoare care survola Istanbulul s-a grabit sa intercepteze aeronava prezidentiala. Totusi, cand avionul presedintelui turc era la distanta potrivita pentru a fi interceptat cu o racheta, aparatul F-16 a ramas fara carburant si a trebuit sa se intoarca la baza, relateaza publicatia turca Yeni Safak, citand surse proprii.

In noaptea de 15 spre 16 iulie, o tentativa de lovitura de stat militara a fost intreprinsa in Turcia. Potrivit datelor actualizate, 246 de persoane (fara a-i include pe militari) au fost ucise si alte peste 2.000 — ranite in noaptea puciului, ale carui principale evenimente au avut loc la Istanbul si Ankara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

3 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

3 ore ago