S-a declansat azi procedura de demitere a Avocatului Poporului. PSD a inceput deja sa tremure si ameninta cu CCR

politica

Raportul de activitate al Avocatului Poporului pe anii 2019 si 2020 intra marti in dezbatere in  Comisiile juridice din Senat si Camera Deputatilor. PSD a anuntat deja ca va sesiza CCR daca raportul va fi respins, ceea ce va duce la demiterea lui Renate Weber.

Anunt pe site-ul Parlamentului privind intrunirea comisiilor juridice.

UDMR va vota cel mai probabil pentru respingerea raportului, alaturi de PNL si USRPLUS, avand in vedere ca deja l-a propus pe Gyula Fabian, profesor de drept la Cluj, pentru functia de Avocatul Poporului.

Citeste si: Weber este pe faras. Doua nume de profesionisti pe lista Coalitiei pentru a deveni noul Avocat al Poporului

Senatorul Radu Oprea, purtatorul de cuvant al PSD, a declarat luni, dupa reuniunea Biroului Permanent National al partidului, ca social-democratii ar putea ataca la Curtea Constitutionala raportul privind activitatea Avocatului Poporului.

“Pozitia PSD a fost exprimata foarte clar de catre presedintele Marcel Ciolacu. Si ati vazut, ingerinta abrupta in toate institutiile democratice, fie ca vorbim despre Avocatul Poporului, fie ca vorbim despre referinte la sistemul juridic din Romania, au fost aspru combatute de noi. Important e ceea ce se va decide maine in Comisia Juridica si vom reactiona cu certitudine la o astfel de eventualitate [n.r.: atacarea la CCR a raportului de activitate a avocatului Poporului]”, a afirmat Oprea, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut recent ca Avocatul Poporului, Renate Weber, nu are nicio legatura cu PSD si ca, mai mult, aceasta ar fi o „liberala de frunte”.

Ciolacu a anuntat, intr-un interviu la DC News, ca s-a plans Comisiei Europene si chiar si presedintelui Ursula von der Leyen ca puterea de la Bucresti vrea sa o schimbe pe „liberala” Renate Weber.

„Ne-am adresat comisarilor, si doamnei presedinte a Comisiei, stie toata lumea la Bruxelles aceasta situatie, am vazut ca au lasat-o mai incet cu Avocatul Poporului.

Doamna Renate Weber nu a fost membru al PSD, e liberala de frunte. A fost europarlamentar, o profesionista. Pe cine vrei sa aduci? Mai gasim pe cineva cu vrahitoare, vreun cioclu, vreo coafeza cum a fost gasita pe la Ape?

Dom’le, nu stiu ce putem spune de doamna Renate Weber, dar de profesionista, este o profesionista. Nu am auzit pe cineva spunand ca nu este o profesionista. Sau n-am auzit ca doamna Renate Weber este vreo pesedista”, a sustinut Ciolacu la DC News.

Reamintim ca Renate Weber a fost membru al ALDE. ALDE doar s-a autointitulat „de dreapta”, insa a fost tot timpul o anexa a PSD.

ALDE a fost infiintat cu ajutorul PSD la scurt timp dupa ce PNL a decis sa paraseasca USL, in 2014. Tariceanu a demisionat atunci brusc din PNL si si-a infiintat propriul partid.

ALDE a aparut prin transformarea peste noapte a Partidul National al Mediului, preluat de Tariceanu, in Partidul Liberal Reformator, care apoi a devenit ALDE. Partidul National al Mediului era condus de Ionica Anutoiu, un partener de afaceri al vicepresedintelui PSD de atunci, Constantin Nita. Anutoiu avea deja o condamnare pentru omucidere, Nita a fost condamnat ulterior la inchisoare cu executare pentru coruptie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: