S-a rupt lantul de iubire. PSD i-a interzis lui Raed Arafat sa participe la sedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor

politica

Majoritatea PSD din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor i-a interzis secretarului de stat Raed Arafat sa intervina cu exolicatii in timpul dezbaterilor privind proiectul de lege legat de starea de alerta.

De asemenea, parlamentarii PSD i-au impiedicat si pe ministrii Monica Anisie si Violeta Alexandru sa intervina.

Proiectul de lege initiat de Guvern a intrat miercuri in dezbaterea comisiilor de specialitate, care vor intocmi un raport ce va fi supus votului plenului Camerei tot astazi.

Marti, Senatul a adoptat acest proiect, forma propusa de Guvern fiind modificata prin aprobarea mai multor amendamente propuse, in mare parte, de PSD. Cand starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, masura trebuie incuviintata de Parlament, au stabilit, printre altele, senatorii. In dezbaterile de la Camera, deputatii pot interveni, la randul lor, in comisii si plen, asupra textului si modifica varianta adoptata de Senat. Camera Deputatilor este for decizional, potrivit Agerpres.

Proiectul are ca obiect instituirea, pe durata starii de alerta declarate in conditiile legii, in vederea prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor masuri temporare si, dupa caz, graduale, in scopul protejarii drepturilor la viata, la integritate fizica si la ocrotirea sanatatii, inclusiv prin restrangerea exercitiului altor drepturi si libertati fundamentale.

Mai mult despre:

Comentarii: