Sabotaj in Rusia, un tren cu 12 vagoane a deraiat dupa ce au fost indepartate liniile de cale ferata. Rusii refuza sa spuna ce transporta acest tren

externe

Un nou sabotaj chiar in Rusia.  Un tren de marfa a deraiat intre Daghestan si Kalmykia, in noaptea de 23 spre 24 iulie, dupa ce mai multe linii de cale ferata au fost indepartate.

In urma sabotajului s-au rasturnat 12 vagoane. Continutul marfii nu este dezvaluit de autoritati. Anchetatorii considera ca este vorba de un atac de sabotaj si au deschis o ancheta, a anuntat Radio Free Europe.

Autoritatile insa evita sa vorbeasca in public despre „sabotaj” de teama sa nu starneasca „panica” in randul populatiei.

Intre timp, Ucraina a primit din Germania mai multe lansatoare de rachete multiple si trei obuziere cu sistem de autopropulsie, a anuntat marti ministrul apararii german Christine Lambrecht, potrivit DPA.

Anuntul intervine la o zi dupa ce un prim lot de trei vehicule blindate antiaeriene Gepard (Leopard) au sosit in Ucraina. Alte 12 astfel de blindate vor ajunge in Ucraina in perioada urmatoare.

In 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova sustine ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Comentarii: