„Saraca Theresa May”. Presa britanica si internautii, numeroase glume dupa ce o imagine cu premierul UK a devenit virala

externe

Retelele sociale si o parte din presa britanica glumesc pe seama prim-ministrului Theresa May care apare intr-o fotografie, singura la o masa goala, la summitul european de la Bruxelles, „metafora”, pentru unii, a negocierilor pe tema Brexit-ului, relateaza vineri France Presse, citata de Agerpres.

In acest cliseu devenit viral in numai cateva ore, sefa guvernului britanic este asezata la o masa mare decorata cu patru ghivece de flori, privind in jos, pierduta in gandurile sale. Ea il astepta de fapt pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu care trebuie sa vorbeasca.

Ironici, internautii au facut rapid legatura cu situatia politica a Theresei May, contestata de la infrangerea sa in alegerile legislative din iunie anul trecut, dar si din cauza riscului de stagnare a negocierilor referitoare la Brexit cu celelalte 27 de state ale UE.

„Am crezut sincer ca era o imagine ilustrativa a singuratatii absolute. Dar nu. Acesta este primul nostru ministru la Bruxelles astazi „, a scris pe Twitter Nooruddean.

„Iata o fotografie a Theresei May cu toti prietenii ei apropiati”, a glumit la randul sau utilizatorul ”Nasmamu”.

Altii au profitat de ocazie pentru a ridiculiza pretentiile guvernului britanic de a dori sa semneze cu usurinta acorduri comerciale cu restul lumii odata ce tara va fi parasit UE.

„Theresa May inconjurata de toate acordurile comerciale pe care le vom semna in curand dupa Brexit”, a scris Marcus Johns.

Ziarul conservator The Daily Telegraph a ironizat la randul lui fotografia cu o legenda: „Theresa gandindu-se la optiunile ei”, adica patru … ghivece de flori.

„Saraca Theresa May”, a rezumat editia britanica a Huffington Post, potrivit caruia imaginea este „perceputa ca o metafora brutala a izolarii Regatului Unit in timpul negocierilor pentru Brexit”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: