actualitate

Scandal la Ora Guvernului: „Distrugerea natiunii nu necesita bombe atomice. Analfabetii functionali au ajuns ministri!”

Deputatul PMP Robert Turcescu a afirmat, luni, ca rezumatul guvernarii PSD la capitolul educatie este „doi ani, patru ministri, niciun rezultat”, subliniind ca abandonul scolar este „in floare”, zeci de mii de elevi se duc la toaleta in fundul curtii si invata dupa manuale „tiparite de niste incompetenti”.

„Distrugerea oricarei natiuni nu necesita bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale, trebuie doar scaderea calitatii invatamantului si permisiunea fraudei la examenul studentilor. In consecinta, pacientii mor in mainile unor asemenea medici, cladirile se prabusesc, fiind construite de asemenea ingineri, banii se pierd in mainile unor asemenea economisti, dreptatea se evapora in mainile unor asemenea judecatori. Crahul invatamantului este crahul natiunii, sunt cuvintele scrise la intrarea unei importante universitati, dar ele rezuma perfect si trist situatia in care se afla astazi Romania. Doi ani, patru ministri, niciun rezultat – este rezumatul guvernarii PSD la capitolul educatie din ianuarie 2017 si pana in prezent”, a spus Turcescu, la „Ora Guvernului”, in plenul Camerei Deputatilor, la care a participat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

El a criticat reglementarile in privinta doctoratelor si i-a cerut ministrului Andronescu sa desfiinteze Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale.

„Suntem pe buza prapastiei pentru ca e plina tara de doctori cu lucrari plagiate, dar Guvernul refuza constant sa faca ceva in privinta lor, chiar daca, personal, am oferit solutiile necesare prin intermediul unui proiect de lege in care propuneam transparenta totala in ceea ce priveste lucrarile de doctorat. Se promoveaza constant tot felul de academii- fantoma, asa incat sinecuristii cu doctorate dubioase sa se poata bucura de titlul de academician. Doamna Andronescu, desfiintati urgent Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, e intesata de politicieni si smecheri cu epoleti care nu fac altceva decat sa mai adauge un titlu si un salariu in palmares”, a adaugat Turcescu.

El a subliniat ca abandonul scolar este „in floare”, iar elevii de la clasele primare si gimnaziale sunt „chinuiti” cu o programa scolara „sufocanta”.

„Intre timp, zeci de mii de elevi se duc la toaleta in fundul curtii, invata dupa manuale tiparite de niste incompetenti la Editura didactica si pedagogica, iar guvernantii se plang ca nu au bani pentru un sistem de educatie decent. Abandonul scolar este in floare, analfabetii functionali au ajuns ministri, Executivul a dat chix cu programul „Cornul si laptele” si nu a fost capabil sa puna in practica programul „Masa calda in scoli” care este tot in faza pilot de trei ani.

Chinuiti elevii de la clasele primare si gimnaziale cu o programa sufocanta, ati transformat parintii in meditatori si nu tineti cont de nevoia dezvoltarii invatamantului profesional. Rusine sa va fie tuturor celor care astazi alcatuiti Guvernul Romaniei, v-ati batut joc de educatie, un drept garantat de Constitutie”, a afirmat Robert Turcescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ziua Europei: Cum poate Romania sa devina o tara cu adevarat europeana (P)

Catalin Drula, presedinte USR Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de colegii mei din USR si…

24 de minute ago

Geoana ironizeaza gafele lui Ciolacu: „Nu sunt interesat de niciun portofel european”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi ca nu este interesat de…

15 minute ago

Florin Piersic a fost operat: „A fost extrasa proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsa si implantarea unei proteze tip spacer”

Florin Piersic a fost operat, joi, starea sa fiind stabila, au transmis medicii. El a…

28 de minute ago

Simion si Neamtu s-au dus la curtea lui Gigi Becali sa-i ceara bani. Replica bogatasului: „Am dat bani si PSD-ului”

Liderul AUR, George Simion, si Mihail Neamtu l-au vizitat joi pe Gigi Becali la palatul…

3 ore ago

Ucraina a lovit la 1.500 km distanta o rafinarie a Gazprom: „O drona cu raza lunga de actiune ‘a facut o vizita’ in republica Baschiria”

Un atac ucrainean cu drona a vizat o rafinarie rusa din republica Baschiria, situata la…

3 ore ago