Scandalul TAXI-Catedrala ia amploare. Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

news

Videoclipul trupei Taxi, intitulat „Despre smerenie”, care contine mesajul „Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici”, a starnit un adevarat scandal. Unul dintre artistii care apare in clip spune ca nu stia ca acesta e un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului si ca va cere sa fie scos din clipul ajuns viral.

„Eu m-am dus la o inregistrare cu Taxi, crezand ca este vorba despre spiritualitate si nicio clipa nu am stiut ca este un clip impotriva constructiei Catedralei. Eu imi vad de muzica mea, eu am fost botezat intr-o biserica de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic impotriva constructiei Catedralei. Eu am crezut ca este un clip despre biserici, despre lemn, despre credinta. Am zis ca daca vin atatia artisti, atunci vin si eu. Lui Dumnezeu ii place lemnul, atat am zis. Hristos a fost rastignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la inceput pe lemn, bisericile din Maramures sunt in patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis sa particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simpla filmare. Nici nu i-am vazut pe toti care urmau sa participe si apoi a inceput povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu constructia Catedralei, nu am ce cauta intr-o poveste din asta. O sa cer sa ma scoata afara din videoclip. Am vorbit cu producatorul si o sa cer sa ma scoata afara din clip, nu am contract cu ei si o sa o rezolv foarte simplu. Nu vreau sa intru in povesti de genul acesta, intr-o lume invrajmasita cum e in ziua de azi…Eu cred ca s-a mai intamplat si cu altii chestia asta, ca n-au inteles despre ce a fost vorba (in clip -n.n.)”, a declarat Grigore Lese pentru activenews.ro.

Ca reactie la declaratiile artistului de muzica populara, trupa Taxi a reactionat pe pagina oficiala de Facebook, scrie news.ro. „Domnul Grigore Lese a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, inainte de a da curs invitatiei de a filma.1. In data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei si lista participantilor confirmata in acel moment. (foto print screen – mai jos) 2. In data de 22.03.2016 domnul Grigore Lese a venit la studio. Inainte de a-si da acordul final pentru a inregistra, a fost invitat sa asculte piesa si sa urmareasca filmarile realizate pana in acel moment. Dupa ce a ascultat piesa si a vizionat filmarile, domnul Lese a intrat in studio pentru inregistrarile audio si video”, se arata in punctul de vedere al trupei.

Formatia Taxi a lansat joi piesa „Despre smerenie”, alaturi de 33 de personalitati din lumea muzicii, a teatrului si literaturii, intre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc si Mircea Cartarescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: