politica

Scandalul vizitei in Ucraina, Citu il face mincinos pe Ciolacu: „Nu, nu m-a sunat inainte sa plece”

Fostul premier PNL Florin Citu a dezmintit joi afirmatiile lui Marcel Ciolacu, conform caruia l-a anuntat telefonic pe Citu ca urmeaza sa plece in Ucraina impreuna cu Nicolae Ciuca. „Nu, nu m-a sunat”, a spus Citu.

”Am aflat de la partea ucraineana (despre faptul ca Marcel Ciolacu merge cu Nicolae Ciuca in Ucraina). (…) Nu, nu m-a sunat. Vizita de la 27 aprilie a fost prezentata de domnul Ciolacu acum o saptamana si ceva. Nu am comunicat cu premierul Romaniei despre vizita sa, pentru ca nu aveam de ce. M-as uita la partea buna a lucrurilor: trei oficiali ai statului roman au fost in doua zile in Ucraina, era nevoie de prezenta noastra acolo”, a declarat Florin Citu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca a decis cu premierul Nicolae Ciuca sa mearga impreuna in vizita in Ucraina, iar presedintele Senatului, Florin Citu, a avut un program comun cu presedintii Parlamentelor din Elvetia si Macedonia si cu prim-ministrul Bulgariei.

„A fost o decizie pe care am luat-o impreuna cu premierul, nu va pot ascunde faptul ca a fost informat si presedintele Romaniei, domnul prim-ministru avand un mandat de la presedinte. A fost un semnal clar, pentru ca atat eu, cat si domnul prim-ministru, in afara de functiile in stat, eu sunt presedintele PSD, iar premierul presedintele PNL, a fost un semnal, fiindca Parlamentul reprezinta vointa poporului, am fost cu o majoritate parlamentara si politica in Ucraina, fiind in aceeasi delegatie de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, intrebat de ce nu a plecat in Ucraina cu Florin Citu.

El a adaugat ca a avut o discutie telefonica pe aceasta tema cu Florin Citu, cu cateva ore inainte de a pleca spre Ucraina.

„Eu si Florin Citu am fost invitati de presedintele Ucrainei, intre timp, pe caile diplomatice, s-a creionat aceasta deplasare impreuna cu prim-ministrul, din punctul meu de vedere corecta, tinand cont de semnalul politic pe care l-a dat Romania Ucrainei, ca au sustinerea a peste 65% din Parlamentul Romaniei in acest moment. (…) Domnul Citu a avut un program comun cu presedintele Parlamentului din Elvetia, Macedonia si prim-ministrul Bulgariei”, a afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Energia regenerabila depaseste 30% din oferta mondiala de energie electrica

Energia regenerabila a reprezentat mai mult de 30% din electricitatea mondiala pentru prima data anul…

39 de minute ago

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

11 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

20 de ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

18 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

18 ore ago