Scenariu stupefiant, asumat de lideri PNL: Cine l-a impus cu adevarat pe Munteanu

politica

Pe pagina de Facebook Clubul Liberal Ion C. Bratianu – 1875 au fost publicate detalii din culisele desemnarii lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la primaria Capitalei. Clubul este condus de fostul deputat PNL George Serban.

Conform acestor informatii, cel mai important rol in desemnarea lui Munteanu l-a jucat de fapt consilierul prezidential Dudu Ionescu. Adriana Saftoiu, un nume vehiculat anterior pentru primaria Bucurestiului, ar fi fost respinsa de Alina Gorghiu de teama ca i-ar putea creste prea mult influenta in partid. Iata mai jos dezvaluirile din interiorul PNL, care fac referire si la un viitor rol pe care l-ar putea avea Dacian Ciolos in partid.

Care au fost culisele numirii lui Marian Munteanu

1. Predoiu a refuzat sa se implice, Saftoiu a fost propusa de Blaga si refuzata de Gorghiu, ALINA GORGHIU si-a anuntat colegii ca l-a sunat pe CATALIN TOLONTAN ca sa-i propuna candidatura la Capitala. Marian

Munteanu a fost ultima optiune a PNL pusa pe masa de Atanasiu via sau impreuna cu Dudu Ionescu. Prima candidatura anuntata „pe surse” a fost a Adrianei Saftoiu.

Sustinuta de Vasile Blaga, Adriana Saftoiu parea o decizie logica pentru acesta, in lupta cu candidatul Gabriela Vranceanu Firea avand „sanse egale”. Insa, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL alaturi de Vasile Blaga, dar mult mai influenta decat acesta, n-a vrut-o. Sub nici o forma nu a acceptat candidatura Adrianei Saftoiu. O vedea ca pe un posibil rival la presedintia PNL.

Au urmat un lung sir de discutii cu Catalin Predoiu, presedintele organizatiei Bucuresti, care ar fi trebuit intr-o logica a responsabilitatii politice sa candideze in locul lui Ludovic Orban. Numai ca acesta nu a vrut sub nici o forma. S-a insistat mult, s-a refuzat la fel de mult.

La un moment dat, potrivit unor surse din interiorul partidului, Alina Gorghiu, in jurul orei 12.00, a anuntat triumfatoare ca il va suna pe Catalin Tolontan, jurnalistul sportiv. pentru a-i propune sa candideze. Numai ca si acest demers se pare ca nu s-a finalizat, Tolontan a refuzat spunand ca are alte proiecte. Asa ca s-a mutat sedinta de partid in care urmau sa se anunte candidatul PNL la Bucuresti de la ora 13.00 la ora 18.00 si au reinceput cautarile.

Cautari din care a rezultat Marian Munteanu…Cum? A readus in discutie nevoia de a da un raspuns cerintelor formulate de cetateni in nenumarate randuri in strada. De aceea, decizia pe care am avut-o in fata a luat in calcul, pe langa optiunea politica clasica, si optiunea de a merge cu un candidat din zona societatii civile care sa raspunda acestor cerinte ale electoratului”, a afirmat Predoiu.

2. Propunerea lui Marian Munteanu discutata si la Cotroceni

Dupa refuzul ferm al lui Catalin Predoiu comunicat si la Cotroceni, varianta candidaturii lui Marian Munteanu a fost discutata cu presedintele Iohannis, sustinatorul acestei solutii fiind si unul dintre consilierii de stat, Constantin Dudu Ionescu, fost important lider taranist.

3. Dudu Ionescu e in carti sa devina Seful Administratiei Prezidentiale

„Ideea” nunirii lui Marian Munteanu se pare ca i-a apartinut consilierului de stat a lui Iohannis, fostul taranist Constantin Dudu Ionescu.

4. Dudu Ionescu insarcinat de Klaus Iohannis sa reorganizeze serviciile secrete

Dudu Ionescu este nasul actulului sef al SRI, Eduard Hellving. Seful SRI, Eduard Hellving se afla in relatii de prietenie foarte bune cu Cosmin Gusa si cu Rares Bogdan, ambii de la Realitatea TV. Reintrarea lui Marian Munteanu in viata publica a avut loc, intamplator sau nu, la Realitatea TV.

5. Atanasiu e cel care l-a sunat pe Marian Munteanu. Cand si de cate ori ramane un mister

6. 10 decembrie 2015 – Se confirma ramura de influenta Dudu Ionescu – Teodor Atanasiu atat la Cotroceni cat si in PNL – ramura care era in opozitie cu Mihalache, plecat intre timp Ambasador la Londra.

PS. Un alt scenariu prevede ca premierul Ciolos va prelua conducerea PNL, dupa alegerile locale, cu sustinerea lui Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: