externe

Schroeder de la SPD a fost numit intr-o functie la varful Gazprom. SPD conduce acum guvernul din Germania

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit in consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom, a anuntat vineri compania de gaz detinuta de statul rus, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Schroeder, care a fost cancelar al Germaniei in perioada 1998-2005, este un social-democrat si prieten al presedintelui rus Vladimir Putin.

Legaturile sale cu Rusia sunt deseori motiv de controversa, inclusiv in cadrul propriului partid, care acum conduce o noua coalitie de guvernare.

Numirea sa in consiliul de supraveghere al Gazprom urmeaza a fi oficializata la adunarea generala anuala de la 30 iunie.

Schroeder il va inlocui pe Timur Kulibaev, ginere al fostului presedinte kazah Nursultan Nazarbaev. Kulibaev a fost inlaturat din functie in urma revoltei violente din ianuarie din Kazahstan.

Schroeder are deja o serie de pozitii inalte in companii rusesti.

Fostul cancelar, in varsta de 77 de ani, este presedintele consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat Rosneft.

El este de asemenea presedintele comitetului actionarilor de la Nord Stream AG si presedintele boardului de directori de la Nord Stream 2 AG.

Ambele gazoducte conecteaza Rusia si Germania prin Marea Baltica. Criticii Rusiei, in special SUA, au spus ca Nord Stream 2, care nu este inca in functiune, ar putea fi folosit ca parghie impotriva Moscovei daca aceasta decide o invazie militara in Ucraina.

Cererile Ucrainei pentru livrari de arme din partea sustinatorilor sai occidentali in contextul tensiunilor de la granita sa cu Rusia au fost descrise de Schroeder drept amenintari.

El a dat de asemenea vina pe NATO pentru desfasurarile de trupe rusesti la granita cu Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago