Se ascute razboiul din PSD. Dincu ii pune la punct pe Olguta Vasilescu si Mihai Tudose: „Nu inteleg nimic din politica. Sunt unii care cred ca singurul lucru important e votul”

politica

Vasile Dincu, sustinut de organizatiile PSD din Transilvania pentru a deveni presedintele Consiliului National al PSD, are o replica dura la adresa inamicilor din partid, sefii organizatiilor PSD din sudul tarii. Lia Olguta Vasilescu si Mihai Tudose au lansat recent atacuri violente la adresa sa.

„Nu inteleg nimic din politica. Sunt unii care cred ca singurul lucru important e votul”, le-a transmis Dincu lui Tudose si Liei Olguta Vasilescu intr-un interviu pentru Europa Libera.

„Acest atac (al organizatiilor PSD din sudul tarii) la adresa mea a fost comandat si s-a reactionat dupa o transcriere oarecum imperfecta a unei emisiuni de televiziuni. Eu nu am spus niciodata ca nu-i respect pe cei din sud care castiga. Am spus-o chiar la intalnirea de partid cu organizatiile din Transilvania de la Reghin, am spus cat de mult si de ce respect eu munca celor castiga in acest moment alegerile pentru PSD in sudul tarii. Ceea ce am spus a fost simplificat intr-o transcriere care a fost pusa pe net a fost faptul ca victoria unor organizatii din sud nu poate sa reprezinte intreaga cultura politica a stangii din Romania. Aceste victorii, din pacate, trebuie sa le completam cu cultura politica din alte judete si cu reprezentarea politica in conducerea politica a Moldovei sau a Transilvaniei. Eu am spus ca asta nu epuizeaza intreaga cultura politica, nu am spus ca nu respect munca acestor oameni”, a explicat Vasile Dincu pentru Europa Libera.

El atrage agentia ca foarte multi sefi de organizatii PSD judeca doar din perspectiva voturilor castigate, aceasta fiind unica unitate de masura in evaluarea oamenilor.

„Nu inteleg nimic din politica. Sunt unii care cred ca singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar in partid, asa cum oamenii trebuie sa fie diferiti, ar trebui sa gandim un pic mai complex de atat. Am mai spus si poate si asta deranjeaza ca in politica, mai ales in cea de stanga, este importanta diversitatea. Daca nu acceptam diversitatea interna, cum sa o intelegem pe cea din societate. Daca PSD se concentreaza doar pe sustinerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justitie, atunci suntem condamnati sa disparem. Electoratul se schimba, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului in acest moment, daca partidul nu se schimba, vom pierde peste tot, chiar si in zonele din sud”, a spus Dincu.

Citeste si: Vasile Dincu, atac nemaivazut in PSD la adresa Olgutei: „Agresivitate vulgara, plina de mahalagisme. Comunicare primitiva”

„In ultima vreme am pierdut Moldova, cred ca cel mai important lucru e sa ne intrebam ce s-a intamplat in ultimii trei ani. De la 46%, in doi ani si jumatate, partidul a ajuns la 23%, a pierdut jumatate de voturi. O asemenea dinamica negativa nu a mai existat. Noi nu ne intrebam ce s-a intamplat, aceasta cred ca trebuie sa fie principala intrebare de la Congres. Am promis sa nu fac o polemica cu colegii din sud, ii respect pentru ca ei castiga, insa dincolo de acest respect nu merg cu mana intinsa la ei. Nu am cerut nici o functie, nu le-am cerut niciodata nimic, iar cu foarte multi dintre ei nu am nimic in comun”, a mai afirmat Vasile Dincu.

Acesta a precizat ca solicitarea de a reveni intr-o pozitie importanta in PSD a venit din partea conducerii interimare a partidului.

„Marcel Ciolacu m-a invitat sa revin in conducerea partidului. Eu am vorbit cu Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, oameni castigatori din sud si am venit alaturi de partid in ultimele luni, am gandit impreuna, fara sa detin nici o functie, la cererea acestor oameni. Nu am cerut niciodata functia de presedinte al Consiliului National. Vor spune unii ca nu am castigat niciodata Transilvania, de parca PSD nu a castigat din cauza mea”, a spus Dincu.

Lia Olguta Vasilescu a reactionat violent, marti, la declaratiile recente ale lui Vasile Dincu, dezvaluind ca aceasta a facut-o „nesimtita”. Dincu, care este sustinut de multe organizatii PSD din Trasilvania, le-a atacat recent pe cele din sudul Romaniei, afirmand ca „nu reprezinta nimic din punct de vedere politic si nici din punct de vedere al culturii politice din Romania”.

„Acum cativa ani, un lider PSD, dintr-un judet in care partidul nu sare de genunchiul broastei de la revolutie incoace, se chinuia sa ne convinga sa citim un studiu facut de Vasile Dancu in care se explica ‘pe larg’ de ce pierduse el alegerile. A fost o bascalie generala din partea liderilor care castigasera alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 in fata. ‘Dar unul care sa te fi invatat cum sa castigi, n-a avut?’

Acum urmaresc, in parte amuzata, in parte enervata, insistenta ‘strategului’ care s-ar vrea lider al partidului, fiindca (nu-i asa?) il califica ‘anvergura’ si ‘cultura politica’ sa fie sef. El, care nu a reusit sa ia mai mult de 7 la suta la Cluj si care a fost mana dreapta intr-un guvern condus de Ciolos! Pai, poate exact anvergura l-a tras in jos, la scoruri de rasul curcilor. Fiindca si oltenii si moldovenii si ardelenii au, in general, aceleasi probleme care ii preocupa. Iar solutiile partidelor sunt nationale.

Poate ca de vina e organizarea, comunicarea cu oamenii sau, in multe cazuri, chiar blatul cu adversarii politici. Fotbalul se face pe goluri si politica pe voturi! Asta spune o ‘nesimtita’ care nu a pierdut niciodata alegeri cand a fost pe vreo lista sau a candidat uninominal si care nu accepta lectii si jigniri de la unii care isi inchipuie sa politica inseamna blaturi, dosare si discursuri sforaitoare!”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: