politica

Securistul Melescanu nu s-a potolit. Ambasada Greciei il acuza de fake news

Ambasada Greciei la Bucuresti a dezmintit afirmatiile lansate de senatorul Teodor Melescanu conform caruia premierul Greciei ar fi spus ca Romania umfla cazurile de infectare coronavirus. „Este in mod clar un fake news”, subliniaza ambasada.

„Premierul Greciei nu a facut niciodata astfel de afirmatii despre tari membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai aparut nicaieri, nici in Grecia, nici in alta tara europeana, doar in Romania. Este in mod clar un fake news”, a declarat ofiterul de presa al Ambasadei Greciei la Bucuresti, citat de G4Media.

Acelasi raspuns l-a dat Ambasada Greciei si pentru Factual.ro.

Marti, in cadrul unei discutii a senatorilor din Comisia de Aparare cu seful MAI Marcel Vela si cu secretarul de stat Raed Arafat,  Teodor Melescanu a invocat o stire potrivit careia premierul grec ar fi declarat ca Romania umfla intentionat numarul de bolnavi de Covid-19 ca sa ia mai multi bani europeni.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea nationala de la Atena, a facut o declaratie potrivit careia Romania si Bulgaria umfla cifrele celor infectati cu Covid-19 pentru a obtine din bugetul UE o parte mai importanta. E o lovitura extrem de grava la adresa credibilitatii si a imaginii Romaniei. Vreau sa intreb daca intr-adevar aceste cifre pot sa ne aduca prejudicii extrem de grave, fara sa ne leganam cu ideea ca daca avem mai multi morti sau in spitale vom primi si mai multi bani de la UE”, a declarat Melescanu in comisie, citat de Digi24.ro.

Prezent in comisie, secretarul de stat Raed Arafat a spus insa ca stirea nu se confirma.

„De cand a aparut stirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE ca nu se confirma aceasta declaratie a premierului grec. Faptul ca se insinueaza ca cifrele nu sunt corecte e gresit pentru ca cifrele sunt in baza testelor care se dau si e foarte greu ca cineva sa falsifice testele. Stirea ca am fost acuzati de ministrul grec nu se confirma”, a precizat Arafat.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

2 ore ago

Dilema politica a lui Netanyahu: Armistitiu in Gaza sau atac la Rafah? Aliatii lui de extrema dreapta ameninta ca-si vor retrage sprijinul daca renunta la ofensiva

Aliatii de extrema dreapta ai premierului Benjamin Netanyahu fac presiuni asupra liderului israelian sa respinga…

3 ore ago

Ecuadorul spune ca a dat in judecata Mexicul pentru ca i-a acordat azil fostului vicepresedinte

Ministerul de Externe din Ecuador a declarat, luni, ca a dat in judecata Mexicul la…

3 ore ago

Accident mortal in Peru. Un autocar a cazut intr-o rapa. Cel putin 23 de persoane au murit

Cel putin 23 de persoane au murit dupa ce un autocar a cazut intr-un rau…

3 ore ago

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

5 ore ago