news

Seful Politiei Romane s-a saturat sa o mai aiba sefa pe Carmen Dan. A demisionat dupa numai cinci luni in functie

Seful Politiei Romane, Catalin Ionita, a solicitat incetarea imputernicirii din functia de inspector general al IGPR din motive personale, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

„Seful Politiei Romane, chestor principal de politie Catalin Ionita, a solicitat ministrului Afacerilor Interne incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane. Solicitarea a fost motivata de considerente personale”, informeaza un comunicat al MAI.

Catalin Ionita a ajuns sef al Politiei dupa ce ministrul Carmen Dan a anuntat ca a cerut fostului premier Mihai Tudose schimbarea din functie a sefului Politiei Romane, chestorul-sef Bogdan Despescu.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, impreuna cu propunerea de imputernicire in functia de inspector general al Politiei Romane a chestorului general de politie Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera.

Ioan Buda are o vechime de 28 de ani in MAI, iar in perioada 2015-2016 a ocupat functia de secretar de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, pozitie din care a coordonat inclusiv activitatea Politiei Romane.

Chestorul principal Catalin Ionita a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Romane la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioada de sase luni.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago