Seful politiei UE, anunt dramatic: „Aprox. 5000 de jihadisti ISIS sunt acum in Europa”

externe

Aproximativ 5.000 de jihadisti antrenati de catre Statul Islamic se afla in Europa, a avertizat seful Europol, potrivit Sky News. Acest a afirmat ca Europa se confrunta cu cel mai ridicat nivel de alerta terorista din ultimii zece ani si a avertizat in legatura cu atentatele pe care ar putea sa le comita teroristii.

„Europa se confrunta cu cel mai ridicat nivel de alerta terorista din ultimii zece ani”, avertizeaza britanicul Rob Wainwright, seful politiei europene.

Institutia pe care o conduce are informatii care indica faptul ca intre 3.000 si 5.000 de cetateni europeni au aderat la gruparea terorista Statul Islamic, care i-a pregatit in Orient pentru comiterea unor atentate si i-a trimis inapoi in Europa.

Potrivit Sky News, 700 de britanici au plecat in Siria si Irak pentru a lupta alaturi de Statul Islamic, iar aproximativ jumatate dintre acestia s-au intors in Marea Britanie.

”Ne putem astepta ca Statul Islamic sau alte grupari religioase teroriste sa comita noi atentate in Europa, scopul principal fiind pierderea unui numar cat mai important de vieti omenesti in randul civililor”, a precizat Wainwright intr-un interviu pentru ziarul german Neue Osnabrucker Zeitung.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: