Seful senatorilor PNL, gata de alianta cu PSD: „Este obligatorie o discutie cu PSD, iar paleta de discutii poate porni de la un Guvern minoritar si poate merge pana la un Guvern asumat”

politica

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, ca, in ipoteza in care USR-ul va refuza refacerea coalitiei, este obligatorie o discutie cu PSD. Liberalul spune ca discutiile cu social-democratii pot porni de la un Guvern minoritar si pot merge pana la un Guvern asumat.

”Din punctul meu de vedere, in momentul de fata, prioritatea este discutia cu USR-ul. In ipoteza in care USR-ul va refuza refacerea coalitiei, cred ca este obligatorie o discutie cu PSD, iar paleta de discutii poate porni de la un Guvern minoritar si poate merge pana la un Guvern asumat”, a declarat senatorul PNL.

El a precizat ca este ”o solutie subsidiara”. ”E o discutie politica, in care urmeaza sa vedem daca se poate construi ceva cu PSD-ul, in ipoteza in care USR-ul refuza refacerea coalitiei”, a aratat el.

”Prioritatea si curentul de opinie majoritar in PNL este pentru refacerea coalitiei”, a mai precizat Fenechiu.

Citeste si: PSD s-a sucit, Ciolacu ia in calcul sustinerea unui guvern minoritar PNL: „Cred ca este un moment de responsabilitate, ar trebui sa stam un pic mai aplicati de vorba”

Surse liberale au precizat, pentru News.ro, ca in cazul in care USR nu va fi de acord cu refacerea coalitiei, cu Florin Citu premier, este posibila varianta unui guvern cu sustinere PSD, cu premier tehnocrat, asa cum au cerut cei de la PSD, pe o perioada scurta, pentru gestionarea crizei pandemice.

Mai mult despre:

Comentarii: