Seful socialistilor britanici va DEMISIONA dupa ce a pierdut alegerile

externe

Ed Miliband va demisiona din functia de lider al Partidului Laburist dupa infrangerea suferita de aceasta formatiune in alegerile legislative desfasurate joi in Marea Britanie, care au fost castigate clar de Partidul Conservator, a anuntat vineri postul BBC, citat de Reuters.

Potrivit unei estimari BBC, conservatorii ar fi creditati cu o majoritate de 329 (cu trei mai multe decat majoritatea necesara pentru a forma singuri guvernul) din cele 650 de mandate din Camera Comunelor, in timp ce laburistii ar obtine doar 239 de locuri.

Rezultatele definitive din Scotia au confirmat victoria Partidului National Scotian (SNP), care va detine 56 din cele 59 de mandate ce-i revin regiunii in parlamentul de la Londra.

Liderul laburist Ed Miliband declarase vineri dimineata ca formatiunea sa politica a avut o noapte ”foarte dezamagitoare”, dupa ce rezultatele la iesirea de la urne au aratat ca laburistii au suferit o infrangere evidenta in fata conservatorilor.

”Aceasta a fost in mod clar o noapte foarte dificila si dezamagitoare pentru Partidul Laburist”, a spus Miliband in fata sustinatorilor sai din circumscriptia Doncaster (nordul Angliei), unde a fost reales parlamentar, citat de Agerpres.

Recunoscandu-si practic infrangerea, Ed Miliband a adaugat ca ii pare foarte rau pentru ceea ce s-a intamplat la aceste alegeri din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in special in Scotia unde ascensiunea nationalistilor ”i-a coplesit” pe laburisti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: