Seful spionajului rusesc dezvaluie ce a discutat in Turcia cu seful CIA: „Confirm declaratia ambasadorului SUA la Moscova”

externe

Seful serviciului de informatii externe ale Rusiei (SVR), Serghei Nariskin, a declarat, intr-un interviu publicat miercuri, ca, la intalnirea avuta in noiembrie cu directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a SUA, William Burns, a discutat despre probleme nucleare si despre Ucraina, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Nariskin si Burns, care s-au intalnit la Ankara pe 14 noiembrie, sunt responsabilii rus si american de rangul cel mai inalt care s-au aflat fata in fata de la declansarea invaziei ruse in Ucraina.

Rusia nu a comentat anterior despre ce s-a discutat, afirmand ca este un subiect sensibil. Washingtonul a declarat ca Burns a transmis un avertisment cu privire la consecintele oricarei utilizari a armei nucleare de catre Rusia.

Elizabeth Rood, insarcinat cu afaceri la ambasada SUA la Moscova, a spus saptamana aceasta pentru agentia rusa RIA ca Burns ”nu a negociat nimic si nu a discutat o reglementare a conflictului din Ucraina”.

Nariskin a afirmat pentru aceeasi agentie: ”In ce ma priveste, confirm declaratia dnei Rood. In plus, pot mentiona ca cel mai des folosite cuvinte au fost ‘stabilitate strategica’, ‘securitate nucleara’, ‘Ucraina’ si ‘regimul de la Kiev”’.

Seful SVR a confirmat de asemenea afirmatia insarcinatului cu afaceri american potrivit careia Rusia si Statele Unite au un canal de gestionare a riscurilor si ca, daca ar fi nevoie de inca o discutie de acest fel, ea ar putea avea loc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: