Seful UDMR, fatarnicie jenanta. Acum este indignat de acuzatiile ca o sustine pe Dancila: „Este manelism politic”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, reactioneaza la declaratiile liderului PNL facute la Galati, spunand ca Orban a intrat pe scena prost, ”cu fabulatii”, fara un regizor care sa ii atraga atentia sa lase loc de buna ziua. ”In loc sa-si asume esecul motiunii, face manelism politic”, a spus Kelemen.

”Vad ca dl. Ludovic Orban insista pe acest subiect, a intrat pe scena prost, brutal, cu fabulatii si nu are un regizor care sa ii atraga atentia ca e bine sa lasi loc de buna ziua, ca peste 5 – 6 luni va veni iar sa ceara cele 60 de voturi inexistente ale UDMR. Dar daca nu lasi loc de buna ziua va fi greu in perspectiva. Dar sa o luam pedagogic, UDMR are 30 de voturi si nu stiu ce intelege dl. Orban prin negociere. Il rog sa citeasca ce scrie in DEX despre negociere, ca daca asa a negociat cu parlamentarii PSD cum a negociat si cu mine si cu altii, nu ma mir ca nimeni nu vrea sa colaboreze cu el, nu este nicio surpriza”, a declarat, duminica seara, pentru Mediafax, Kelemen Hunor.

Liderul maghiar a adaugat ca are o singura concluzie la tot ceea ce se intampla: ”e vorba de manelism politic curat ce face dl. Orban si noi nu putem cobori la nivelul manelismului politic”. In opinia lui Kelemen, Orban ar trebui sa isi asume esecul motiunii, in loc sa dea vina pe UDMR. ”Mai bine isi asuma dl. Orban esecul motiunii, asta e viata, se intampla oricui, nu e o catastrofa, nu sa dai vina pe UDMR, sa nu stii sa faci calcule, sa nu poti sa spui ce ai negociat, cu cine ai negociat. Cu mine nu a negociat, nici cu altii, poate a baut o cafea si cu altii si a zis , dar asta nu e negociere. De atata vreme dl. Orban nu stie ca UDMR are doar 30 de parlamentari, dansul nu stie sa calculeze, nu stie matematica. De fiecare data, cu dl. Orban am luat-o pedagogic, explicandu-i cat fac 2 plus 2, cat fac 152 plus 30, si mai departe cum mergem, dar vad ca domnia sa nu intelege nici aceste chestiuni simple”, a spus Kelemen.

Ludovic Orban a declarat duminica, la o conferinta de presa sustinuta in Galati, ca principalii vinovati pentru esecul motiunii de cenzura la adresa Guvernului Dancila sunt parlamentarii UDMR.

„UDMR a fost factorul decisiv in nereusita acestei motiuni. Eu cred ca, daca in dimineata in care au anuntat ca nu participa la vot, cei de la UDMR spuneau ca isi lasa membrii sa participe la sedinta, votau cel putin 50-60 de parlamentari UDMR motiunea. Este mare nemultumirea la adresa PSD si nu o spun din povesti, ci din negocierile pe care le-am avut in ultimele trei saptamani. Am vorbit cu numerosi parlamentari ai puterii, inclusiv starea de nemultumire intre parlamentarii UDMR este foarte mare. Minoritatea maghiara este mai nemultumita de guvernarea Dragnea-Dancila decat romanii, pentru ca romanii voteaza cu PSD pentru ca au ochelari de cal. Provoaca o profunda nemultumire in randul cetatenilor romani de etnie maghiara pozitionarea UDMR alaturi de Dragnea si Dancila”, a spus Orban. Intrebat daca UDMR si PSD au vorbit despre oficializarea limbii maghiare in Romania, Ludovic Orban a declarat ca nu stie cu exactitate ce au negociat liderii celor doua formatiuni politice: „Nu stim ce s-a negociat, doar ce s-a aflat pe surse, dar cu siguranta dupa discutiile pe care le-am avut impreuna, domnul Hunor s-a dus la domnul Dragnea. Nu stim ce au discutat dar, probabil, domnul Dragnea le-a promis lucruri pe care eu nu le-as fi promis niciodata. Sunt lucururi care nu pot fi negociate”, a spus Orban.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: