politica

Serban Nicolae spumega in apararea penalului Tariceanu: „Cuvantul spaga nu ar trebui folosit in Senat. Nu va incarcati constiinta cu un vot in necunostinta de cauza”

Senatorul PSD Serban Nicolae le-a cerut senatorilor sa respinga solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca procurorii nu au prezentat „dovezi” ci „deductii ilogice”.

„Cuvantul spaga nu ar trebui folosit in Senat. Nu ati vazut dosarul dar cereti urmarirea penala a unei persoane ca sa vedem daca este vinovata. (…) Poate ca este nevoie si de alte dovezi, acuzatiile DNA se bazeaza pe deductii ilogice.

(…) Senatul ar trebui sa ceara in cunostinta de cauza urmarirea penala nu din considerente politice, pentru ca asa s-a decis la un partid, sau ca asa a stabilit un vot la alegerile europarlamentare sau la referendum.

Mi-e greu sa inteleg cum sunteti atat de categorici fara sa studiati macar dosarul, fara sa aveti curiozitatea de parcurge acele hartii. Aceasta bascalie de comprtament nu poate fi admisa in plenul Senatului.

Nu va incarcati constiinta cu un vot in necunostinta de cauza. Aceasta cerere nu poate conduce la o solicitare de incepere a urmarii penale pentru senatorul Tariceanu. Incarcarea morala cu o astfel de decizie va avea efecte morale si adupra dvs.”, a declarat Nicolae.

Senatul voteaza luni daca Tariceanu poate fi anchetat de procurori pentru fapte de coruptie.

Comisia juridica din Senat a avizat, miercuri, inceperea urmaririi penale pentru liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, in dosarul in care este acuzat ca a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari.

Presedintele comisiei, social-democratul Robert Cazanciuc, a spus ca au fost trei voturi „pentru”, doua abtineri si un vot „impotriva”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

4 ore ago

1 Mai sarbatorit la Moscova cu o expozitie de tancuri si echipamente militare capturate in Ucraina

Tancuri si echipamentele militare occidentale capturate de fortele ruse in Ucraina au fost prezentate, miercuri,…

5 ore ago

Hidroelectrica: Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura energie electrica curata pentru 85.000 gospodarii

Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura injectarea in Sistemul Energetic National (SEN) a unei cantitati de…

48 de minute ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

3 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

7 ore ago

Dan Voiculescu a trimis sapte galeti de mici in redactia Antena 3. Pe post se difuza „cum sa mananci corect micii, fara sa-ti afectezi digestia”

Cu ocazia zilei de 1 Mai, fondatorul trustului Intact a trimis in redactia postului Antena…

5 ore ago