Sfatul superb al lui Hawking pentru cei care sufera de DEPRESIE. Comparatie cu gaurile negre

life

Renumitul savant Stephen Hawking este cunoscut pentru perspectivele sale complexe asupra spatiului, timpului, cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. Foarte populare sunt cartile sale de popularizare a stiintei, pentru nespecialisti. Totusi, intr-o recenta dezbatere, faimosul fizician si-a aplecat mintea sa sclipitoare asupra unor chestiuni de ordin emotional.

Hawing a transmis un mesaj celor care sufera de depresie, facand o comparatie poetica intre depresie si o gaura neagra- nu conteaza cat de intunecata pare, nu este imposibil de depasit. Hawking a declarat: “Mesajul acestei prelegeri este ca gaurile negre nu sunt chiar atat de negre precum ni se zugravesc in fata ochilor. Ele nu mai sunt inchisori eterne asa cum se credea odata. Materia poate iesi dintr-o gaura neagra fie in afara ei, fie intr-un alt univers. Deci daca simti ca te gasesti intr-o gaura neagra, nu renunta, exista cu siguranta o cale de iesire.”

Fizicianul a tinut o prelegere in fata unui auditoriu de peste 400 de oameni in data de 07 ianuarie la Institutul Regal din Londra, mentioneaza iflscience.com. Prelegerea fusese initial programata pentru luna noiembrie a anului trecut, insa a trebuit fi amanata din cauza problemelor de sanatate ale lui Hawking.

Hawking, care a implinit varsta de 74 de ani in data de 08 ianuarie, traieste de aproape 53 de ani cu o boala progresiva de neuron motor (afectiune cunoscuta sub numele de Scleroza laterala amiotrofica), in ciuda faptului ca in anul 1963 primise un pronostic de viata de doar doi ani.

Vorbind in cadrul aceleiasi prelegeri, fiica sa Lucy a subliniat extraordinara vivacitate mentala a tatalui sau, atat la nivel intelectual, cat si spiritual. “Are o dorinta de invidiat de a merge mai departe, facand apel la toate rezervele sale, la toata energia si intreaga concentrare mentala pentru a-si atinge telul de a merge mai departe. Ideea sa de a merge mai departe nu se limiteaza la supravietuire ci transcede dincolo de asta prin extraordinarele sale preocupari- carti publicate, prelegeri si prin faptul ca este un model inspirational pentru cei care sufera de boli degenerative sau de alte dizabilitati.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: