Shhaideh si Plumb sunt sfidatoare, nici gand sa demisioneze. Semnaturile in cazul Belina au fost un act patriotic: „M-am gandit la Romania”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca ancheta care le vizeaza pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb reprezinta un precedent foarte periculos, care ar presupune ca toate transferurile de pana acum au fost prejudicii.

Dragnea a precizat ca, in sedinta BPN, Shhaideh si Plumb au prezentat pe scurt o informare despre cele doua acte normative, iar toti colegii din BPN, fara exceptie, le-au cerut ferm sa nu demisioneze, printre argumente fiind faptul ca acestea au doua pozitii cheie in Guvern.

”Transferul unui teren din domeniul public al statului in domeniul public al unei autoritati locale, asa cum sunt sute de astfel de transferuri, s-au transferat sute de terenuri care zaceau si care au fost preluate de autoritatile locale. Un astfel de precedent e foarte pericuolos. Si acum sunt solicitari (…) de a fi transferate imobile catre autoritatile locale pentru a le putea pune intr-un program de dezvoltare”, a mai spus Dragnea, citat de news.ro.

El a subliniat de mai multe ori ca un astfel de precedent este ”foarte periculos”, pentru ca ”ar insemna ca toate transferurile de pana acum au fost prejudicii ale statului roman”.

”Cand se pleaca de la public la public, e foarte periculos sa se discute despre prejudiciu”, a mai sustinut liderul PSD.

Raspunzand unei intrebari, Liviu Dragnea a mentionat ca premierul Mihai Tudose l-a informat ca nu a avut vreo discutie cu presedintele Klaus Iohannis in legatura cu situatia Rovanei Plumb si a luI Sevil Shhaideh.

”In acest moment, solutia este de sustinere a celor doi ministri. Nu m-am gandit sub nicio forma la demisie. Avizele toate sunt pozitive si conform cu legea”, a declarat Sevil Shhaideh.

La randul ei, Rovana Plumb a spus ca este nevinovata si ca intotdeauna a respectat legea.

”Nu sunt vinovata, intotdeauna am respectat legea si intotdeauna o voi respecta. Intotdeauna am actionat cu buna credinta in interesul cetateanului si cu maxima responsabilitate. (…) Nu consider ca trebuie sa demisionez atat timp cat intotdeauna m-am gandit la Romania. Nu sunt vinovata, nu am facut nimic gresit”, a declarat si Rovana Plumb.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: