Si Ciolacu anunta ca merge la Kiev, dar nu impreuna cu Citu

politica

N-a tecut mult de cand Senatul a anuntat ca Florin Citu se duce la Kiev, ca si de la Camera Deputatilor a venit un comunicat similar in care era anuntata vizita in capitala Ucrainei a lui Marcel Ciolacu.

Daca Citu merge saptamana viitoare, nefiind insa anuntata o data exacta, Ciolacu va merge o saptamana mai tarziu, pe 29 aprilie.

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. Va fi o vizita desfasurata preponderent in teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de razboi, inclusiv zone in care armata rusa a comis atrocitati. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care tara noastra il va avea in viitorul plan de reconstructie a Ucrainei dupa razboi”, a transmis intr-un comunicat Camera Deputatilor, in care se precizeaza ca vizita e efectuata, de asemenea, la invitatia presedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

In plus, fata de Citu, comunicatul Camerei precizeaza si ca ”in acest moment se discuta si despre un posibil discurs al presedintelui Ciolacu in Rada Suprema ucraineana”.

Pe 4 aprilie, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a sustinut un discurs video in plenul comun al Parlamentului. Cel care a initiat atunci demersurile pentru acest moment a fost Florin Citu.

Pana acum, au mai fost la Kiev si europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, impreuna cu parlamentarii Diana Stoica si Filip Havarneanu. Ei au vizitat si alte orase distruse de rusi in Ucraina, cum ar fi Irpin.

Si Dacian Ciolos a fost deja in Ucraina, la Cernauti, unde s-a intalnit cu primarii comunitatilor de romani din regiune.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: