Si Pro Romania ameninta acum cu motiune de cenzura. PSD este deja hotarat sa tranteasca guvernul daca se introduc alegerile in doua tururi

politica

Senatorul Adrian Tutuianu, vicepresedinte Pro Romania, a anuntat miercuri ca partidul sau va depune motiune daca Guvernul Orban isi asuma raspunderea pe bugetul pe 2020.

Tutuianu spune insa ca Pro Romania nu va sustine PSD in cazul unei motiuni de cenzura pe tema alegerii primarilor in doua tururi.

”Suntem pentru alegerea primarilor din doua tururi de scrutin. Va aduc aminte ca alegerea dintr-un singur tur de scrutin a fost introdusa in anul 2011 de catre presedintele Traian Basescu si Partidul Democrat Liberal. Cred ca alegerea din doua tururi va da mai multa legitimitate alesilor locali, la pachet aceste alegeri in doua tururi cu alegerea presedintelui Consiliului Judetean dintre consilieri si nu cum este prevazut astazi intr-o OUG care se afla la Camera Deputatilor in dezbatere”, a declarat Tutuianu la RFI.

Senatorul declara ca Pro Romania nu va vota o motiune de cenzura care priveste angajarea raspunderii pe tema alegerii primarilor din doua tururi: ”Nu vom sustine o motiune de cenzura care priveste angajarea raspunderii de exemplu pe tema alegerii primarilor din doua tururi de scrutin, dar daca spre exemplu Guvernul ar veni sa-si asume raspunderea pe legea bugetului de stat, vom initia o motiune de cenzura. Nu avem suficiente (semnaturi-n.r.), dar putem fi cei care sa ne propunem sa strangem numarul de semnaturi necesare”.

Mai mult despre:

Comentarii: