politica

Sinistrul Regim PSD. Procurorii fac perchezitii in cazul Transelectrica, directorul care si-a falsificat diploma de studii

Trei perchezitii au loc marti in Bucuresti si Ilfov, la domiciliile fostului sef al Transelectrica, Marius Danut Carasol, cercetarile fiind pentru folosirea de documente false care atestau studii necesare angajarii in companie, transmite Mediafax citand surse apropiate anchetei.

Perchezitiile procurorilor au loc in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, la domiciliul declarat si la alte imobile detinute de fostul director al Transelectrica, Marius Danut Carasol.

Sursele citate sustin ca cercetarile se fac pentru infractiuni de inselaciune si uz de fals, constand in modul fraudulos de angajare in cadrul unei companii nationale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocuparii functiei in cauza.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, suma cu care compania angajatoare s-a constituit parte civila in procesul penal.

Citeste si: Surse judiciare: Niculae Badalau a intervenit agresiv pentru ca diploma impostorului de la Transelectrica sa fie acceptata de Universitatea Politehnica

In a doua jumatate a lunii septembrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) s-a autosesizat in cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat ca si-a falsificat diploma de inginer.

Marius Danut Carasol a fost revocat de catre Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din functia de presedinte al Directoratului companiei si din functia de membru al Directoratului.

In locul sau a venit Claudia Gina Anastase. Noul presedinte al Directoratului Transelectrica si CEO al companiei, dupa revocarea lui Marius Danut Carasol din functii, a informat, la acel moment, compania.

Schimbarile au fost facute dupa ce Universitatea Politehnica Bucuresti a anuntat, intr-un raspuns transmis Mediafax, ca Marius Danut Carasol nu a finalizat studiile Facultatii de Electrotehnica din cadrul institutiei in conditiile in care Carasol preciza in CV-ul oficial faptul ca a urmat cursurile acestei institutii de invatamant superior in perioada 1999-2005, obtinand la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prin intermediul aceluiasi raspuns, Universitatea Politehnica din Bucuresti a confirmat faptul ca presedintele Directoratului Transelectrica, Marius Danut Carasol, a fost student in cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.

„La solicitarea mass-media, comunicam faptul ca diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberata de Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), Facultatea de Electronica. Persoana mentionata de dumneavoastra in solicitarea transmisa a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se preciza in raspunsul UPB.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

57 de minute ago

Germania: Angajatii au lucrat in jur de 1,3 miliarde de ore suplimentare in 2023, majoritatea fiind neplatite

In Germania, numarul orelor suplimentare prestate de angajati ramane astronomic de mare. Anul trecut, se…

28 de minute ago