externe

Sistemul sanitar din Tunisia a intrat in colaps dupa o inmultire rapida a cazurilor de coronavirus: „Suntem intr-o situatie catastrofala”

Sistemul sanitar al Tunisiei este in colaps din cauza COVID-19, cu sectiile de terapie intensiva pline si doctorii coplesiti de o inmultire rapida a infectarilor si deceselor, a anuntat joi Ministerul Sanatatii tunisian, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

Tunisia a inregistrat miercuri circa 10.000 de noi cazuri de COVID-19 si 134 de decese, un record zilnic de la inceputul pandemiei.

”Suntem intr-o situatie catastrofala (…), sistemul sanitar este in colaps, cu greu mai gasim un pat liber in spitale. Ne luptam sa oferim oxigen (…) Medicii sunt mai obositi ca niciodata”, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului Sanatatii de la Tunis, care si-a indemnat concetatenii sa se uneasca in efortul de combatere a pandemiei, pentru ca ”nava se scufunda”.

In unele orase tunisiene au fost instituite restrictii de deplasare incepand de saptamana trecuta, dar din cauza crizei economice guvernul a refuzat impunerea unui lockdown la nivel national.

Tunisia, tara cu o populatie de circa 11,7 milioane de locuitori, a inregistrat de la inceputul pandemiei circa 465.000 de cazuri de COVID-19 si 15.700 de decese asociate acestei boli.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago