Site-ul stiripesurse.ro, inca o informatie falsa. Guvernul a emis un nou comunicat: „Vom utiliza toate instrumentele necesare pentru a preveni afectarea stabilitatii sociale prin propagarea de informatii false”

news

Grupul pentru Comunicare Strategica (GCS) atrage atentia asupra unui nou articol de pe stiripesurse.ro care contine informatii false. Site-ul a mai publicat, joi, inca o stire falsa care a atras un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Deja, GCS a dispus inchiderea unui site care comunica informatii false, menite sa amplifice panica. Site-ul stiripesurse.ro este patronat de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa. Tusa este sefa Departamentului de comunicare al PSD.

Citeste si: Comunicat al Guvernului, site-ul PSD-ist stiripesurse.ro publica informatii false: „Toate informatiile transmise ‘pe surse’ sunt false, prezentate in mod trunchiat si incorect”

Comunicatul Grupului pentru Comunicare Strategica

Urmare a informatiilor false aparute in spatiul public, conform carora doua spitale din Capitala pregatesc somaj tehnic, facem urmatoarele precizari:

Dezmintim categoric informatiile aparute in articolul https://www.stiripesurse.ro/surse-spitalele-elias-si-universitar-pregatesc-somaj-tehnic-pentru-o-parte-din-angajati_1442530.html , ca urmare a precizarilor facute de reprezentatii celor doua spitale.

Managerul Spitalului de Urgenta Bucuresti, Adriana Elena Nica, a transmis ca informatiile prezentate in articol sunt false si nu a primit vreo solicitare din partea publicatiei in cauza sau a autorului acestui material sa confirme sau sa infirme informatiile prezentate.

Domnia sa a precizat ca in cursul zilei de joi, 19 martie a.c., a avut loc o sedinta cu sefii de sectie si asistentele sefe in care s-a discutat organizarea activitatii pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum «pentru a trimite o parte din personal in somaj tehnic», asa cum in mod fals este prezentat in articol”.

„Nu in ultimul rand, un astfel de articol are ca scop inducerea unei stari de neincredere in personalul medical si in activitatea medicala din cadrul Spitalului de Urgenta Bucuresti, dar si in autoritatile statului”, a subliniat doamna Adriana Elena Nica.

De asemenea, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat ca informatiile prezentate in articol sunt false si nu a fost solicitat de autorul materialului sa confirme sau sa infirme informatiile publicate. Domnia sa a mentionat ca nu s-a pus problema intrarii personalului in concediu sau in somaj tehnic, intreg personalul spitalului fiind la dispozitie, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operata o decalare in acord cu recomandarile primite.

In acest context, Grupul de Comunicare Strategica atrage atentia ca doreste o buna colaborare cu toate institutiile de presa si face apel la o corecta si obiectiva informare a opiniei publice.

In acelasi timp, Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca va utiliza toate instrumentele necesare pentru a preveni afectarea stabilitatii sociale prin propagarea de informatii false.

Mai mult despre: ,

Comentarii: