politica

Slugarel nu iarta nimic, „ievalueaza” si Raportul MCV. Care sunt primele concluzii ale ministrului

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, ca in opinia sa, raportul MCV are iz politic, are multe interese si ca foloseste standarde duble, raportandu-se la „obiective mobile miscatoare”.

„Raportul, in opinia mea, si imi pare rau sa spun, de cand sunt ministru, nu am lipsit de la nicio dezbatere. Toate explicatiile pentru cele 12 recomandari au trecut prin filtru de la Ministrul Justitiei. De data aceasta, tind sa cred ca raportul are iz politic, are multe interese. Raportul foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective mobile miscatoare”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Toader a mai subliniat ca e verificata fiecare recomandare din raport.

„Noi ne uitam la fiecare recomandare in parte. Ii dam vocatia juridica pe care recomandarea o are. Sa nu va imaginati ca o recomandare poate sa aiba putere juridica peste legea nationala. (…) Le evaluam, le luam in considerare, le respectam pentru aceasta grila, pentru ca eu personal, nu ca ministru, ca jurist, am mari semne de intrebare sa ni se spuna in MCV: suspendati procedura de revocare, sa ni se spuna opriti procesul de legiferare. Este cam mult si iese din tiparul MCV”, a mai spus Toader.

Intrebat daca raportul MCV poate fi considerat un „cartonas galben” inclusiv pentru el, in calitate de ministru, Tudorel Toader a raspuns: „Raportul MCV a fost elaborat si publicat absolut intamplator odata cu rezolutia. O mare intamplare, fix in acceasi perioada apar doua acte care, apartent, sunt critice la adresa Romaniei. O fi intamplare, nu stiu. Sa nu uitam contextul politic. In Romania lumea se incalzeste de alegeri, iar la Parlamentul European, toata lumea se pregateste, se incalzeste. Poate raman pe scaun sau urca pe un scaun”.

Precizarile vin dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca adoptarea legilor justitiei si presiunile asupra independentei sistemului judiciar, in special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor inregistrate de Romania. In raportul MCV se recomanda suspendarea procedurilor in cazul procurorilor de rang inalt.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago