Slugarnicie, prostie, agresivitate. Patru ani cu Gabriela Firea

opinii

Comportamentul lui Aurelian Badulescu, gibonul bun la toate al Gabrielei Firea, ii sintetizeaza acesteia perfect mandatul. Prostia si agresivitatea care domnesc de patru ani ani la varful administratiei Capitalei s-au vazut perfect in aceasta dimineata.

Scenariul care a stat la baza actiunilor lui Badulescu nu este greu de ghicit. Gabriela Firea l-a trimis sa obtina din partea lui Nicusor Dan o reactie nervoasa, poate o cadere nervoasa, care apoi ar fi fost rostogolita paroxistic de uriasul ei aparat de propaganda, televiziunile si site-urile alimentate cu publicitate de la companiile primariei. Inca o actiune murdara din lungul sir de manevre josnice la care s-a dedat precucernica primarita.

Cel mai mare si mai dinamic oras al Romaniei, capitala tarii, este condus de o turma de primate care nu are nimic de a face cu civilizatia, democratia, europenismul, cu mersul biped. Badulescul lui Firea a injurat pana si o femeie gravida (vezi aici). Un buget urias, de peste 2 miliarde de lei anual, este tocat pe afaceri cu firme de partid, salarii uriase pentru fauna de partid, publicitate pentru televiziunile de partid, fara ca bucurestenii sa vada mai nimic in orasul lor. Traficul este tot mai isterizant, poluarea devine tot mai sufocanta si putinele spatii verzi sunt tot mai cotropite de afaceri imobiliare.

Masinaria de propaganda este singura care functioneaza perfect in Regimul Firea. Conferintele de presa sau iesirile publice ale stapanei menajeriei sunt transmise simultan de cel putin patru televiziuni. Cu cat oul e mai mic, cu atat este mai mare cotcodaceala, amplificata infernal de acest aparat de propaganda. La televizor totul este minunat, cu sclipici, cu icoane, cu felicitarifelicitarifelicitari. O butaforie roz.

Dincolo de roz se afla insa cenusiul si murdaria unei administratii dezastruoase. Abuzuri (membri ai societatii civile alungati din sedintele de Consiliu General, dupa ce mai intai au fost batjocoriti), slugarnicie (directori din Primarie aplaudand transpirati discursurile politice ale sefei sau trimisi sa-i intimideze contracandidatii), lipsa de transparenta (proiecte in valoare de zeci de milioane de euro sunt introduse in sedintele de consiliu fara dezbatere publica, nu sunt facute publice contractele de zeci de milioane de euro pe site-ul Primariei), agresivitate (adversarii politici sunt linsati la televiziunile alimentate cu banii Primariei) si o mare, foarte mare prostie. Si tocmai aceasta prostie ii va veni de hac stapanei, caci imaginile cu gibonul ei in actiune nu vor putea fi sterse sau anulate sau facute uitate cu tot maldarul de bani pe care il varsa luna de luna televiziunilor si presei de propaganda.

Mai mult despre: ,

Comentarii: