externe

Soc pentru Simion. Idolul lui, Viktor Orban, anunta ca vaccinarea devine obligatorie pentru cadrele medicale

Ungaria le va oferi cetatenilor sai optiunea unei a treia doze de vaccin impotriva COVID-19 incepand de la 1 august si va face vaccinarea obligatorie pentru toate cadrele medicale, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri, la postul public Radio Kossuth, mentionand riscurile asociate variantei Delta a coronavirusului, transmit Reuters si MTI, citate de Agerpres.

Potrivit lui Orban, medicii vor decide ce vaccin ar trebui folosit ca a treia doza. Aceasta va fi administrata la o distanta de cel putin patru luni fata de a doua, in cazul in care medicii nu recomanda altceva.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat inca sunt intr-un pericol mai mare decat oricand, a atras atentia Orban. Varstnicii care nu au acceptat pana acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinsi, a mai sustinut premierul.

De asemenea, in toate scolile, in primele zile ale noului an de invatamant, 1-2 septembrie, copiii cu varste intre 12 si 16 ani vor avea ocazia sa se vaccineze, a anuntat Orban. El a precizat ca 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizati, la fel si circa 45% dintre adolescentii de 16-18 ani.

Ungaria, tara cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeana in privinta vaccinarii cetatenilor, dar ritmul a incetinit in ultimele saptamani, mentioneaza Reuters.

Ungaria a fost si singurul stat din UE care a folosit pe scara larga vaccinuri din Rusia si China, neautorizate de agentia europeana de profil. Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna si AstraZeneca.

Pana joi, Ungaria a vaccinat peste 5,55 milioane de persoane si a raportat 808.661 de cazuri de infectare cu coronavirus si 30.013 decese.

Citeste si: George Simion anunta ca este Viktor Orban al Romaniei: „Ne-au votat si maghiari din Covasna si Harghita, avem si un deputat maghiar”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

O oră ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

8 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

8 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

6 ore ago