news

Soferii STB care refuza sa se intoarca la lucru vor fi dati afara. Seful STB: „Legea nu se negociaza, legea se aplica”. Deja a fost postat anunt de angajare pe site-ul STB

Legea nu se negociaza, legea se aplica, in conditiile in care Hotararea Tribunalului Bucuresti a stabilit ca greva angajatilor STB este ilegala, a declarat, luni, directorul general al Societatii de Transport Bucuresti, Adrian Crit, dupa ce sindicalistii nu au venit la intalnirea cu reprezentantii Consiliului de Administratie al STB pentru identificarea unor solutii de reluare a activitatii.

„Nu exista termenul de negociere atunci cand vorbim de aplicarea legii. Legea nu se negociaza, legea se aplica. E vorba de Hotararea Tribunalului Bucuresti prin care greva a fost declarata ilegala. Legea obliga angajatii din serviciul public sa asigure functionarea si continuarea activitatii. De la aceasta realitate porneste din pacate situatia transportului public din Bucuresti”, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general al Societatii de Transport Bucuresti, Adrian Crit.

Acesta a precizat ca au fost luate mai multe masuri in ultimele zile de cand soferii refuza sa iasa pe traseu, inclusiv decizia de a angaja alti soferi, anuntul de angajare fiind deja postat pe site-ul STB.

„Ca si masuri pe care le-am luat: am notificat angajatii asupra obligatiilor de serviciu pe care le au, am formulat doua plangeri penale asupra persoanelor care au declansat aceasta greva ilegala si vom aplica cu fermitate prevederile Codului Muncii de respectare a sarcinilor si obligatiilor de serviciu. Azi am postat pe site si anuntul de angajare soferi” , a transmis seful STB.

„Prin manipularea unor lideri se doreste doar demisia mea. Din pacate situatia financiara a companiei este grav afectata dupa aceste cinci zile si ne vom afla in imposibilitatea platii salariatilor. Cei care nu vin la munca sunt responsabili de acest lucru. Forma de protest este ilegala. De cinci zile se incalca legea. Salariatii care isi desfasoara activcitatea sunt amenintati. Exista inregistrari, imagini, organele de cercetare penala isi vor face datoria. (…) Zi de zi s-au pierdut patru milioane opt sute de mii de lei”, a mai spus seful STB.

Greva angajatilor Societatii de Transport Bucuresti continua si luni, fiind a cincea zi in care cea mai mare parte a soferilor refuza sa iasa pe traseu.

„La ora 9:00, Consiliul de Administratie (CA) se vede cu conducerea sindicatului reprezentativ pentru a incerca deblocarea situatiei existente”, a declarat luni dimineata pentru AGERPRES directorul general al STB, Adrian Crit.

Potrivit sefului STB, Adrian Crit, luni dimineata, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele si troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau in Capitala.

Numarul tramvaielor iesite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, in timp ce numarul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora mentionata.

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a anuntat luni ca a demisionat din PSD si din functia de consilier general la Primaria Capitalei.

”Am vazut in ultimele zile cum Primarul General, Nicusor Dan, nu a oferit absolut nicio solutie la problemele legitime ale angajatilor Societatii de Transport Bucuresti (STB SA), dar incearca intr-un mod rusinos sa isi acopere propria incompetenta inducand ideea unui protest cu conotatii politice.

NU, domnule Nicusor Dan! Cei peste 10500 de angajati ai STB SA nu au iesit in strada pentru un partid sau pentru ca le-am zis eu! Au iesit in strada pentru ca dvs si conducerea penala pe care ati instalat-o la STB SA ati refuzat timp de un an de zile sa dialogati cu acesti oameni.

Problemele pe care angajatii STB SA le revendica nu au treaba cu politica, ci cu siguranta transportului public, cu abuzurile care se fac in societate, cu salariile si conditiile de munca.

Bucurestenii trebuie sa stie, domnule Dan, ca, desi le-ati dublat pretul biletului anul trecut, nu ati facut absolut nimic pentru a asigura conditii de calatorie mai bune. Si acum aveti tupeul sa incercati sa ii puneti pe bucuresteni impotriva angajatilor STB SA?! Cat de cinic sunteti, domnule Dan?!

Daca nu ati fi fost arogant si ne-ati fi acordat mai mult de un minut la discutii, poate ati fi aflat ca acesti angajati se tem ca in curand nu vor mai avea loc de munca. Pentru ca dvs si camarila dvs vreti sa externalizati mare parte din activitatile realizate astazi de angajatii STB SA. Asta inseamna mii de someri, mii de oameni care au familii acasa, care au copii pe care trebuie sa ii duca la scoala. Asta vi se pare politica sau viata, domnule Primar General?!

Raspundeti, domnule Dan, in ce tara civilizata ati vazut dvs ca infrastructura critica a unei metropole este externalizata sub masca ”eficientizarii” catre firmele de casa?!

Adevarul este ca dvs nu v-a pasat niciodata nici de bucuresteni si nici de angajatii STB SA. Pe toti ne-ati tratat cu dispret. Pe unii ii tineti in frig si fara apa calda, iar pe ceilalti ii mintiti in fiecare zi si vreti sa ii dati afara.

Va transmit un singur lucru, domnule Primar General: astazi imi dau demisia din functia de Consilier General si din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotatie politica. Dumneavoastra aveti curajul sa va dati demisia din functia pe care o exercitati atat de slab?! Acum aveti vreo solutie la problemele si ingrijorarile oamenilor? Sunteti singurul vinovat pentru faptul ca bucurestenii trebuie sa suporte acest calvar!

Curaj, domnule Dan! Bucurestenii si-au pierdut rabdarea cu dvs!!!”, scrie Vasile Petrariu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „arhanghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

50 de minute ago

Sentinta la Cluj: Sorina Pintea, trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a fost condamnata vineri de Tribunalul Cluj la…

51 de minute ago

Presshub: Piedone si-a majorat salariul cu 50% in prima zi cand s-a intors din inchisoare la primarie

Piedone si-a majorat salariul cu 50% in prima zi cand s-a intors din inchisoare la…

23 de minute ago

Marcel Ciolacu ii insulta pe moldoveni la Timisoara: „Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti!” – VIDEO

Intr-o conferinta de presa organizata in aceasta dimineata la Timisoara, premierul Ciolacu a facut o…

42 de minute ago

China califica drept „pura inventie” acuzatiile de spionaj venite din partea Germaniei

Beijingul a calificat vineri drept "pura inventie" suspiciunile de spionaj emise de Berlin dupa arestarea…

34 de minute ago

Spania a refuzat sa predea Ucrainei o baterie Patriot, dar va furniza cateva rachete

Spania a refuzat sa furnizeze Ucrainei o baterie Patriot, dar, sub presiunea NATO si a…

19 minute ago