politica

Vanatorul de impostori: „Hai cu facturile tati ca sunt PSD-isti de platit!”. Toate neamurile sefului ANRE lucreaza la ANRE

Valeriu Nicolae, activistul anticoruptie care a studiat sute de CV-uri ale parlamentarilor si demnitarilor, atrage atentia asupra „calitatilor” presedintelui Agenției Naționale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chirita. Acesta, fost sindicalist si deputat PSD, are angajate toate rudele apropiate chiar la ANRE.

„Agenția Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) este condusă de un Președinte – domnul Dumitru Chiriță, un fost electrician cu un trecut cel puțin ciudat. Primește minim 11.500 de EUR pe lună salariu. Nevasta, tot la stat, tot in domeniul energetic, căci e o geană in politică asta cu energia. Fiica lucrează, coincidență, la tati, la ANRE, unde se plătește nesimțit de bine, cam de 4 ori peste prețul pieței, căci doar sunt bani de la stat.

Domnul Chiriță a fost vice-președintele comisiei parlamentare care verifică activitatea ANRE. Președintele acestei comisii era domnul Iancu, care are și el un CV de poveste cu mafioți. Nora domnului Iancu, și el PSD-ist, a luat și ea virusul și este angajata, logic, la ANRE.

CV-urile domnului Chiriță sunt niște mizerii. Omul a fost electrician in timpul lui Ceaușescu. Nu trece nicăieri explicit unde a muncit exact in cei 9 ani. Ca orice electrician, la 27 de ani, domnul Chiriță devine imediat după revoluție lider de sindicat. Timp de zece ani este mare, mare gargaragiu sindicalist și numele lui este legat de cateva scandaluri care put a corupție. Firește, devine membru PSD in 2000 și imediat deputat, căci așa stă treaba cu sindicaliștii cei minunați de tipul fostului pușcăriaș, și el mare lider de sindicat, domnul Mitrea.

Electricianul Chiriță va termina o facultate privată de Drept candva, căci in CV-uri evită să ne spună anul in care a terminat facultatea și apoi masteratul (oricum sigur cu mult peste varsta de 30 de ani), lucru care face practic imposibilă verificarea studiilor domniei sale. Cariera sa de electrician il face perfect pentru poziția de vicepreședinte la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, poziție pentru care domnul are ZERO calificări. Din 2008 pană cand devine Președinte la ANRE, in 2017, este din nou deputat, că doar ăsta este PSD-ul.

Hai cu facturile tati ca sunt PSD-isti de platit!”, a transmis Valeriu Nicolae.

ANRE e reglementatorul pietei de energie si are un rol central in stabilirea preturilor si aprobarea pragurilor.

In plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chirita, era plecat in concediu, in Republica Dominicana, a dezvaluit cursdeguvernare.ro. Informatia a fost confirmata de ANRE.

Intr-un interviu acordat Digi24, Rares Bogdan l-a acuzat pe Chirita a fugit din mijlocul scandalului facturilor si a cerut demisia acestuia.

„Din punctul meu de vedere ANRE este o institutie care trebuie reformata profund. Eu as fi demis conducerea ANRE pentru modul in care a gestionat problema facturilor. Cred ca ANRE din pacate nu reuseste in niciun fel sa fie ce ar trebui sa fie un reglementator. Presedintele Chirita (n.red. Dumitru Chirita), ne-a spus vicepresedintele Zoltan (n.red Zoltan Nagy) ca este la investigatii medicale, noi am inteles altceva, cert este ca lipseste de doua saptamani din tara in plina criza a facturilor. Faptul ca producatorii si distribuitorii fac ce vreau fara sa existe reglementare, faptul ca au existat mai mult de un milion de facturi gresite pentru ca distribuitorii au preferat sa nu aplice reducerea la factura mi se pare o chestiune destul de grava. Exista o problema cu ANRE, care a actionat ineficient pe speta cresterilor din energie”, a declarat prim-vicepresedintele PNL.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

O oră ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

2 ore ago

Filipine acuza China ca i-a avariat doua nave in zona disputatului atol Scarborough

Filipine a acuzat marti paza de coasta chineza de hartuirea si de avarierea a doua…

2 ore ago

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

O oră ago

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul…

59 de minute ago