Soferul Budai anunta ca va ancheta mii de romani in cadrul Comisiei parlamentare create de PSD: „Sefi de institutii, medici, romani care au venit in tara”

politica

Marius Budai, presedinte al Comisiei parlamentare de ancheta privind achizitiile si gestionarea starii de urgenta, a lansat duminica, la pranz, acuzatii violente la adresa Guvernului Orban, sustinand ca „toate firele” actelor de coruptie din pandemie duc la Palatul Victoria.  El a declarat ca noua comisie ca solicita toate contractele de achizitii si ca va audia nu numai sefi de institutii, ci si oameni simpli.

Principalele declaratii:

S-au pierdut sume foarte mari din banii romanilor. Avem certitudinea ca nu stim adevarul, ca guvernul ne ascunde adevarul. Scoaterea la lumina a adevarului depsre pandemie este ceea ce imi propun la conducerea acestei comisii de ancheta.

De ce au blocat orice cercetare prin sondaj? Au blocat-o pe doamna Firea si pe domnul Cercel? De ce nu vor sa se afle procentul romanilor infectati? Aceasta opacitate, aceasta aroganta de a ignora intrebarile cetatenilor, de a controla orice informatie, ne arata ca guvernul are ceva de ascuns.

Incep sa iasa la iveala tunurile care s-au dat in timpul pandemiei, toate firele duc in Palatul Victoria, sub privirea ingaduitoare a lui Iohannis. Vom cere toate contractele, vom analiza actionariatele firmelor, daca exista o legatura cu cei de la PNL.

Domnul Orban, domnul Iohannis au datoria sa raspunda unor intrebari pe care si le pun pamenii. Tacerea ii acuza si mai tare.

Domnule presedinte Iohannis, v-au informat serviciile in avans de tentativele de coruptie de la Unifarm? Daca da, de ce nu ati luat masuri? Daca da, ce masuri ati dispus la nivelul serviciilor intr-un caz atat de grav.

Perceptia este ca au ceva de ascuns fata de scandalul de la Unifarm. Daca nu aveau ceva de ascuns, ar fi dezminti imediat aceste acuzatii de coruptie care plutesc deasuora capetelor lor.

Va anunt o premiera in modul in care procedeaza comisiile parlamentare de ancheta. Nu ma voi limita doar la audierea reprezentantilor institutiilor publice, asa cum s-a procedat pana acum, pentru prima data vom avea discutii si vom lua marturii de la cetateni, voi vorbi cu cei care au venit in tara in perioada pandemiei, vom discuta cu medicii si asistentele de la Suceava, dar si din alte spitale. Toate discutiile vor fi publice.

Prima intalnire a comisiei o vom avea marti

Citeste si: Florin Citu l-a facut knockout pe Budai in Parlament: „Niciodata nu voi lua lectii de economie de la un sofer. Ne despart kilometri intregi de carti citite”

Mai mult despre: ,

Comentarii: