Soferul lui Valcov i-a socat pe judecatori. A relatat ca primea, in punga, si „sume mici” de 100-200 de milioane de lei

news

In procesul aflat pe rolul Tribunalului Dolj in care este judecat Darius Valcov, fost ministru de Finante, actual consilier al premierului Viorica Dancila, magistratii l-au audiat pe Lucian Susala, fostul sofer al lui Valcov. Acesta a povestit instantei cum ii trimitea Darius Valcov sume de bani pentru a realiza un hotel de patru stele in Slatina, dar si cum el primea banii destinati social-democratului in pungi cadou si genti de voiaj.

Audierea fostului sofer al lui Darius Valcov a fost redata de jurnalistii de la Concret in Olt. Susala a fost intrebat despre lucrarile la Hotelul City, ocazie cu care a spus ca seful sau ii trimitea „si sume mai mici, 100-200 milioane dar si mai mari, chiar 500, 1 miliard”. „100 milioane erau sume mici?”, a intrebat, cu suprindere, judecatorul. „Da doamna presedinta, comparativ cu sumele de bani care s-au bagat in hotel, da, 100 milioane erau sume mici!”, a raspuns fostul sofer al lui Darius Valcov.

Acesta a relatat magistratilor si cum avea indatorirea sa se intalneasca cu cei de la care primea Valcov bani. „Numaram de fiecare data banii, pentru ca atunci cand ma intalneam cu Darius Valcov trebuia sa ii spun cati bani erau si de la cine”, a povestit Susala.

Pe 8 februarie anul acesta, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe fostul primar al Slatinei Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva. Valcov este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

Lucian Susala, acuzat de complicitate la trafic de influenta, la spalare de bani si la fals in inscrisuri, a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: