Soigu anunta ca Rusia poate mobiliza si 25 de milioane de soldati pentru Razboiul cu Ucraina: „Avem o resursa de mobilizare uriasa”

externe

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a anuntat imediat dupa discurul delirant al lui Putin ca vor fi chemati sub arme 300.000 de rezervisti. Putin a anuntat mobilizare militara partiala in contextul razboiului din Ucraina.

Serghei Soigu ministrul rus al Apararii, a confirmat, intr-un interviu inregistrat difuzat la televiziune, ca mobilizarea partiala ii va implica pe cei care au experienta militara.

Aproximativ 300.000 de astfel de persoane vor fi chemate sub arme. „Cei care au servit, au o specialitate militara si experienta de lupta sunt supusi mobilizarii. Aceasta reprezinta 1% din resursa totala de mobilizare”, a declarat Serghei Soigu.

Soigu a mai spus ca „Rusia are o resursa de mobilizare uriasa”. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potential de mobilizare de aproximativ 25 de milioane de persoane.

Citeste si: Escaladare a razboiului, Putin anunta „mobilizare partiala” de astazi: „Ucraina este pompata cu arme, regimul de represiune din intreaga tara a fost consolidat in cel mai sever mod, se desfasoara o politica de intimidare, teroare, violenta”

Comentarii: