Internationala penalilor. Dragnea, omagiat in presa britanica de catre un ex-ministru care a fost CONDAMNAT la inchisoare pentru gainarii

politica

Cotidianul britanic The Independent publica miercuri, in sectiunea Voices, un portret laudativ al liderului Partidului Social-Democrat Liviu Dragnea, intitulat “Exista inca speranta pentru Europa – uitati-va la Romania”. Autorul este un fost ministru al lui Tony Blair care a fost condamnat la inchisoare pentru fals in acte.

“Dupa alegerea, in Bulgaria si Republica Moldova, a unor candidati pro-Putin, capitalele europene respira usurate ca Romania s-ar putea rupe de curentul din sud-estul Europei si instala un premier pro-UE, pro-NATO, dupa alegerile nationale din 11 decembrie. Intr-o perioada in care (formatiunile de – n.r) centru-stanga din toata UE sunt intr-o pozitie dificila, sosirea lui Liviu Dragnea va inveseli social-democratia europeana”, scrie Denis MacShane, fost ministrul britanic pentru Europa.

screen-shot-2016-12-07-at-14-26-54

Autorul articolului prezinta principalele promisiuni electorale ale liderului PSD, printre care crearea unui Fond Suveran de Investitii care va pregati circa 200 de companii detinute inca partial de stat pentru listarea la Bursa. De asemenea, Dragnea i-a explicat jurnalistului, in cursul unei intalniri la Stockholm, ca vrea sa elimine impozitul pe dividende si TVA-ul la vanzarile de locuinte, sa creasca salariul minim pe economie, sa ofere deduceri de taxe pentru familiile cu copii si sa convinga medicii sa ramana in tara.

In ceea ce priveste UE, el a dat asigurari ca Romania poate contribui la securizarea granitelor externe ale blocului comunitar, un angajament care “va fi bine primit la Bruxelles si Berlin”, scrie The Independent.

“Pare calm, metodic si convins ca Romania se va uita spre Occident, catre Italia, Franta, Spania si Marea Britanie. Nu este interesat sa se alature Europei din (Grupul de la – n.r.) Visegrad, cu Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, in conditiile in care primele trei natiuni sunt controlate de lideri neliberali, nationalisti, islamofobi, predispusi sa critice UE in loc sa o sustina. Dragnea este hotarat ca Romania sa ramana loiala UE si ca, putin cate putin, Romania sa devina o economie moderna, care sa respinga intoleranta si neo-liberalismul antisocial”, incheie MacShane articolul.

MacShane a fost dat afara din Partidul Laburist in noiembrie 2012, iar in 2013 a fost condamnat la sase luni de inchisoare. El a executat sase saptamani dupa gratii. MacShane a recunoscut in fata judecatorilor ca a falsificat chitante privind cheltuielile in calitate de parlamentar, prejudicul creat fiind de 12.900 de lire sterline.

Ridicolul situatiei a fost imediat sesizat de catre cititorii britanici ai publicatiei.

screen-shot-2016-12-07-at-14-50-14
screen-shot-2016-12-07-at-14-52-38

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: