Solutia chinezilor la POLUAREA extrema. Respira aer la CUTIE, importat din Canada

life

De cand Beijing-ul, capitala Chinei, a declarat saptamana trecuta pentru prima oara in istorie cod rosu de poluare, vanzarile de aer canadian proaspat de munte catre clienti chinezi au crescut enorm. Doi antreprenori din Alberta vand Vitality Air doar de un an, insa in ultimele doua saptamani vanzarile le-au crescut in mod dramatic, potrivit Daily Mail.

Autoritatile de la Beijing au declarat cod rosu de poluare pe 7 decembrie, pe o perioada de trei zile, in timpul celui de-al treilea val de aer murdar de luna aceasta. In aceasta perioada, nivelul de PM2.5, particule periculoase ce se deplaseaza pe calea aerului, au depasit valoarea de 900 micrograme pe metru cub.

02 03

Compania Vitality Air a fost fondata de Moses Lam si Troy Paquette in 2014. Ei merg dupa aer in inaltii munti stancosi din Alberta in vestul Canadei, zona in care se gasesc peste 600 de lacuri. Acolo, prin comprimare curata, umplu canistre masive cu aer pur, revitalizant, ceva ce nu poate fi gasit in Beijing in zilele cele mai grele. Pe site-ul lor web, Vitalityair.com, acestia declara: „Facem tot ce putem pentru a furniza o necesitate la calitate premium care nu e mereu la indemana. Cea mai buna si mai proaspata necesitate a vietii – aer curat si proaspat si oxigen.”

aer

Primul transport pentru China a fost de 500 de canistre, iar urmatorul, peste doua saptamani, va fi de 700. „Am vandut tot, iar acum avem o multime de clienti si oameni care vor sa devina distribuitori”, a spus Harrison Wang, reprezentantul Vitality Air pentru China. „Stim ca cererea e mare, asa ca suntem mai degraba reactivi decat proactivi, si facem tot ce putem pentru a indeplini cererile si nevoile pietei”, a mai adaugat acesta.

Moses si Troy au petrecut destul de mult timp in China si cunosc foarte bine criza curenta a poluarii. La inceput puneau aer proaspat de munte in pungi de plastic inchise etans pe care le vindeau pe eBay cu 99 de centi bucata. Acum vand o canistra cu aer comprimat cu pana la 46 de dolari, in functie de marime.

In afara de China, compania a mai avut vanzari si in Iran si Afganistan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: