Sondaj: 60% dintre romani vor ca Armata sa beneficieze de un buget mai mare, in contextul razboiului din Ucraina

politica

Mai mult de trei sferturi dintre romani considera ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania, iar in acest context peste jumatate sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata, releva datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

76% dintre romani considera ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania, in timp ce 21.7% sunt de parerea contrarie, iar 2.3% nu stiu sau nu raspund.

Votantii PSD-PNL si ai AUR, femeile, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe, angajatii la stat cred intr-o proportie ceva mai mare decat media ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania. Sunt de parere ca razboiul din Ucraina nu este periculos pentru Romania mai ales: barbatii, persoanele cu varsta sub 45 de ani, cei inactivi potential activi, cei cu un venit mai ridicat.

59.8% declara ca, in contextul conflictului din Ucraina, sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata, in timp ce 36.6% isi exprima dezacordul, iar 3.6% nu stiu sau nu raspund.

Sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata mai ales: votantii PSD-PNL si ai AUR, persoanele cu varsta peste 45 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe, locuitorii din Bucuresti si din mediul urban, angajatii la stat si cei care nu au cont pe social-media. Nu sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata mai ales: votantii ADU, tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educatie primara, cei inactivi potential activi, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agentiei de presa News.ro. Datele au fost culese in perioada 22 – 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul esantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste.

Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de incredere de 95%.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: