Sondaj surprinzator in Franta, cu cat este cotata extremista Le Pen pentru turul doi al prezidentialelor

externe

Candidatul centrist Emmanuel Macron este creditat cu o victorie neta impotriva reprezentantei Frontului National (FN, extrema dreapta), Marine Le Pen, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, care va avea loc pe 7 mai in Franta, potrivit unui sondaj realizat de OpinionWay/ORPI pentru cotidianul Les Echos, dat publicitatii luni si preluat de Reuters.

Conform sondajului, Macron, candidatul miscarii ‘En Marche!’, intruneste 61% din intentiile de vot, fata de cele 39% revenite presedintei Frontului National.

Sondajul a fost realizat online in zilele de 23-24 aprilie, in randul a 1.461 de persoane inscrise pe listele electorale dintr-un esantion de 1.487 de persoane reprezentativ pentru populatia franceza in varsta de 18 ani si peste.

Independentul Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, si lidera FN, Marine Le Pen, se vor confrunta pe 7 mai in turul decisiv al prezidentialelor din Franta, dupa ce duminica, in primul tur, s-au plasat pe primele doua pozitii, cu 23,75%, respectiv 21,52% din sufragii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: