Soparla strecurata in lege. Nasui: „Cresc din nou pensiile speciale. Ar trebui sa le crape obrazul de rusine cum zic ei ca desfiinteaza pensiile speciale, dar de fapt le tot cresc. PSD-PNL fac asta pentru a cumpara tacerea magistratilor”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca pensiile speciale ale magistratilor vor creste din nou ca urmare a unui amendament strecurat de coalitia PSD-PNL in proiectul de legi ale justitiei. „Nu e vina magistratilor. Nu e prost cine cere, e prost cine da. Din pacate, PSD-PNL dau din banii nostri, nu din banii lor”, subliniaza Nasui.

„Cresc din nou pensiile speciale. Ati citit bine. Nu doar ca nu le scad, ci le cresc. PSD-PNL profita de noile legi ale justitiei ca sa creasca pensiile speciale.

In noile legi ale justitiei, au pus un articol prin care daca un magistrat a fost o data ‘sef’ in toata cariera sa, toata pensia speciala va fi calculata ca si cum ar fi fost sef toata viata. Tare, nu?

Ar trebui sa le crape obrazul de rusine cum zic ei ca desfiinteaza pensiile speciale, dar de fapt le tot cresc. PSD-PNL fac asta pentru a cumpara tacerea magistratilor.

Va ziceam saptamanile trecute ca banii care inainte erau dati cu taraita catre magistrati pentru plata unor sume restante, deodata se vor plati dintr-o singura mare transa. Pana la legile justitiei ‘nu erau bani’. Fix cand au trimis noile legi ale justitiei la parlament, s-au gasit bani.

Acum fac acelasi lucru. Maresc pensia speciala. Dar nu a tuturor magistratilor. A celor mai importanti care au fost macar o data sefi in cariera lor. Astfel incat sa le cumpere tacerea cu banii dumneavoastra.

Nu e vina magistratilor. Nu e prost cine cere, e prost cine da. Din pacate, PSD-PNL dau din banii nostri, nu din banii lor.

Rugamintea mea pentru magistrati este sa nu taca. Romania pe care o construim este cea in care vor trai si ei. Cu cat o facem mai subreda cu atat ne va fi tuturor mai rau”, a scris Nasui pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, in legatura cu propunerea de majorare a pensiilor romanilor obisnuiti, ca el si premierul Nicolae Ciuca vad necesitatea de a fi pensiile majorate, insa nu au inaintat niciun procent in acest sens, in timp ce prim-ministrul a mentionat ca este vorba despre o decizie responsabila si nu trebuie lansate cifre care nu se sustin pe date din buget.

„Important e ca atat eu, cat si domnul prim-ministru vedem aceasta necesitate de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred ca ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp, sa incepem discutia si sa intram cu legea bugetului in Parlament din luna noiembrie, odata cu a doua rectificare, astfel incat sa fie un semnal clar de stabilitate si predictibilitate si vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, a afirmat Ciolacu intr-o declaratie de presa sustinuta impreuna cu premierul Nicolae Ciuca, presedinte al PNL, in legatura cu majorarea pensiilor.

Premierul Nicolae Ciuca a spus ca proiectul bugetului pe 2023 urmeaza sa fie inaintat in noiembrie spre aprobare Parlamentului.

„Am discutat acest subiect impreuna cu domnul presedinte Ciolacu si am discutat in Guvern posibilitatea sa avem date concrete despre proiectia bugetului pentru anul 2023, am discutat cu ministrul de Finante si in luna octombrie vom avea in prima analiza proiectul de buget pentru anul 2023, urmand ca in luna noiembrie el sa fie inaintat Parlamentului pentru aprobare. Daca anul trecut am aprobat bugetul in decembrie, ne dorim (…) sa ne asumam angajamentul ca in noiembrie sa avem proiectul aprobat”, a adaugat Ciuca.

Intrebat in legatura cu procentul cu care vor fi majorare pensiile, Ciolacu a spus: „Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am inaintat niciun procent. (…) Stiu exact cine. Asta nu inseamna ca nici eu, nici domnul prim-ministru nu cunoastem foarte bine cine a inaintat. Decizia, totusi, o sa fie atat la domnul prim-ministru, cat si la mine, cat si la domnul Kelemen Hunor, copresedintii acestei coalitii”.

„Discutam de o decizie responsabila si nu vrem sa lansam in spatiul public cifre care nu se sustin pe date de buget”, a completat Nicolae Ciuca.

El a aratat ca a discutat si in PNL ipoteze cu care sa vina in coalitie in privinta majorarii pensiilor.

„Am discutat la nivelul Partidului National Liberal ipoteze cu care sa venim in coalitie sa le discutam, sa le analizam si desigur vom cadea la un acord comun, astfel incat sa venim si sa prezentam cetatenilor romani datele concrete pe care vom lua decizii”, a subliniat premierul.

In 31 august, ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat un pachet de masuri sociale pe care PSD le va propune spre aprobare in coalitia de guvernare.

Budai a afirmat ca pensia minima ar putea creste de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, de la 1 ianuarie anul viitor. Ministrul Muncii a sustinut ca de aceasta masura vor beneficia 1,3 milioane de pensionari. De asemenea, PSD va propune majorarea punctului de pensie de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei, a mai spus Budai.

Efortul bugetar la bugetul de asigurari sociale este estimat la 11 miliarde de lei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: