Sora dictatorului Kim Jong Un avertizeaza: „Soldatii nord-coreeni au deja piedica armei ridicata si vor trage in cazul oricarei provocari”

externe

Kim Jong Un, amenintari, provocare, Coreea de Nord, sora

Coreea de Nord va lansa imediat un atac militar ca raspuns la orice provocare, a declarat duminica Kim Yo Jong, sora si aliatul-cheie al liderului Kim Jong Un, in timp ce armata nord-coreeana a tras obuze de artilerie in apropierea granitei sale cu Sudul pentru a treia zi consecutiv.

Potrivit agentiei Reuters, comentariile vin dupa ce armata Coreei de Sud a declarat ca Nordul a tras sambata peste 60 de proiectile de artilerie in apropierea granitei lor maritime disputate, dupa o salva similara de peste 200 de proiectile in ziua precedenta.

Coreea de Nord a tras din nou aproximativ 90 de proiectile duminica, a declarat Sudul. Armata Nordului a declarat ca acestea nu au reprezentat nicio amenintare pentru Sud, deoarece exercitiul de tragere s-a desfasurat in paralel cu granita.

„Ma fac inca o data clar ca soldatii nord-coreeni au deja piedica armei trase”, a declarat Kim Yo Jong, unul dintre cei mai puternici membri ai regimului lui Kim Jong Un, intr-o declaratie transmisa de agentia de presa de stat KCNA. „Asa cum a fost deja declarat, KPA va lansa un atac militar imediat daca inamicul va face chiar si o mica provocare”, a spus Kim, folosind numele oficial al armatei nord-coreene.

Desi Coreea de Sud a organizat vineri propriile exercitii de tragere in mare ca raspuns la proiectilele de artilerie, agentia de stiri sud-coreeana Yonhap a declarat ca nu exista niciun plan de a face acest lucru dupa evenimentele de sambata.

Exercitiile efectuate vineri de ambele parti ale frontierei au provocat avertismente pentru locuitorii din insulele sud-coreene de frontiera sa se adaposteasca in adaposturi antiaeriene, desi nu au existat rapoarte privind obuze care sa traverseze frontiera maritima.

In declaratie, Kim a negat tirurile cu obuze de artilerie de sambata si a spus ca Nordul a detonat explozibili ca o tactica de inducere in eroare a adversarului. Armata Coreei de Sud a respins declaratia lui Kim ca fiind un razboi psihologic, indemnand Coreea de Nord sa inceteze activitatea militara care creste tensiunea in apropierea granitei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: