politica

Sosoaca isi anunta victoria impotriva conducerii Parlamentului: „Multumesc preotilor pentru sustinere si rugaciuni”

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat sambata ca a castigat procesul pe care l-a intentat Parlamentului dupa ce i s-a interzis, in primavara, sa mai reprezinte Senatul in relatii interne si externe pentru o perioada de trei luni.

Decia a fost luata de Curtea de Apel. Sosoaca a tinut sa le multumeasca preotilor „pentru sustinere si rugaciuni” si „poporului roman”.

Senatoarea Diana Sosoaca a fost sanctionata in luna aprilie cu avertisment scris de catre Biroul permanent al Senatului.

“Decizia Biroului permanent a fost de a accepta aceasta sanctiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Sosoaca. Acest avertisment scris a fost aprobat in Biroul permanent, va fi citit si in sedinta de plen a Senatului de astazi. Doamna senatoare are la dispozitie 15 zile sa conteste aceasta decizie”, a declarat presedintele Senatului de atunci, Anca Dragu. Ulterior, contestatia lui Sosoaca a fost respinsa.

Ea a adaugat ca avertismentul atrage dupa sine imposibilitatea senatorului Diana Sosoaca de a reprezenta Camera superioara a Parlamentului in relatii interne si externe pentru o perioada de trei luni.

“Acest avertisment scris atrage dupa sine imposibilitatea doamnei senatoare de a reprezenta Senatul Romaniei in relatii interne si externe pentru o perioada de trei luni. Din pacate, este o situatie noua cu care ne confruntam. Este prima si sper ultima situatie de acest gen in acest mandat, in aceasta legislatura si de la inceput am facut apel la calm, la ratiune, pentru ca suntem aici sa dezbatem idei pentru cetateni. Nu suntem aici sa ne insultam, nu suntem aici sa dam acest ton agresiv al discursului public”, a precizat Dragu.

In context, presedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scantei, a declarat ca Dianei Sosoaca i se reproseaza “nerespectarea legilor in vigoare si a prevederilor regulamentului, exercitarea in mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, in cadrul sedintelor de plen si incalcarea solemnitatii sedintelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvant”.

Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Moscova recunoaste ca razboiul inghite „resurse uriase”. Bugetul pentru aparare aproape s-a triplat in 3 luni

Ministrul de Finante din Rusia Anton Siluanov a recunoscut vineri ca razboiul din Ucraina costa…

6 ore ago

Boris Johnson i-a propus lui Zelenski sa creeze o „uniune europeana alternativa”, daca liderii UE nu se pun de acord pe cum sa ajute Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson i-ar fi propus lui Volodimir Zelenski sa inceapa sa pune bazele…

8 ore ago

Cineastul roman Alexandru Belc a fost premiat la Cannes (Video)

Cineastul roman Alexandru Belc a castigat vineri seara premiul de regie in cadrul sectiunii Un…

6 ore ago

Unul dintre cei mai cunoscuti generali rusi recunoaste: Asta a fost una dintre principalele greseli, pe care am incasat-o cu varf si indesat

Generalul Vladimir Samanov, fostul comandant al Fortelor Aeriene ale Rusiei, in prezent deptat in Duma…

10 ore ago

Vanessa Youness, iubita fostului sef al „Doi si-un sfert” Gelu Oltean, a ajuns la inchisoare pentru o spaga de un milion de euro

Vanessa Amal Youness, iubita fostului sef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnata definitiv, vineri,…

7 ore ago

Pana si comunistii din Rusia s-au saturat de Putin: I-au cerut sa opreasca imediat razboiul din Ucraina

Alesi comunisti din regiunea Primore, in Extremul Orient rus, i-au adresat public vineri lui Vladimir…

9 ore ago