politica

Sosoaca la Cotroceni, i-a fost frica sa nu fie otravita sau infectata de Iohannis: „Am fost avertizata dinainte: ‘Nu bei apa, nu bei cafea, te uiti la scaun sa nu aiba ceva pe el’. Mi-a fost frica ca pe masca… N-ai voie cu masca ta”

Senatoarea AUR Diana Sosoaca a facut noi declaratii halucinante, duminica seara, intr-un interviu pentru Aleph News despre intalnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis. 

Sosoaca a sustinut ca Iohannis „avea o curiozitate extraordinara de a ma cunoaste” si s-a plans de comportamentul SPP, sustinand ca „doi foarte inalti de la SPP ma aveau pe mine in urmarire, non-stop atentia asupra mea”. Ea se teme ca in telefonul ei au fost implantate microfoane si a refuzat sa consume apa si cafea la Cotroceni de teama ca o vor otravi sau infecta cu coronavirus.

„Este o atmosfera foarte rece, cu foarte multi SPP-isti, foarte mult personal al Administratiei Prezidentiale. Le-am vazut temerea cand se uitau la mine, incercau sa-mi spuna… toata lumea se lega de masca mea.

M-a uimit existenta unui aparat de identificare faciala care iti lua si temperatura. Nu te poate indentifica decat daca ai si masca. Cand am intrat fara masca s-a facut liniste, s-a lasat o stare de crispare. O doamna de la SPP mi-a spus ca ‘La noi se poarta masca’. Am scos adeverinta, au inceput sa-i tremure mainile. Important era sa ajung acolo, sa il privesc in ochi pe domnul presedinte Iohannis. Am inteles ca avea o curiozitate extraordinara de a ma cunoaste. Niciodata in istorie nu a facut nimeni asa ceva, ce am facut eu.

Este clar ca acest fel de aparate se vor implementa in institutii. Oare va mai exista vreodata sa nu purtam masca?

Era exact ca pe vremea lui Ceasusescu, tipologia aia de securist al institutiilor comuniste am regasit-o la Cotroceni. Nu am scapat de aceasta meteahna”, a declarat Sosoca intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Ca reporter sunteti un Geo Bogza”, a intervenit Cristoiu.

„Credeau ca ma duc sa omor pe cineva? Ne-au dezbracat si ne-au opus sa trecem ca la aeroport si ne-au retinut telefoanele. Este o incalcare grava. Am cerut un proces verbal de predare-primire. Tare mi-e ca s-a umblat la ele, ma duc sa-l verific.

(…) Era o anticamera plina de SPP-isti, erau 11-12 persoane. Toate holurile erau blindate de SPP-isti. Ma simt mai in largul meu atunci cand ma duc sa vizitez un client la inchisoare. Eram foarte urmariti, doi foarte inalti de la SPP ma aveau pe mine in urmarire, non-stop atentia asupra mea. Personalul administrativ era foarte mic de inaltime, cei de la SPP erau foarte inalti, asta am observat. SPP-istii era foarte incordati cred ca au avut gradul zero de stare de pericol.

Am fost avertizata dinainte. Nu bei apa, nu bei cafea, te uiti la scaun sa nu aiba ceva pe el. Mi-a fost frica ca pe masca… Nu ai voie sa sa mergi cu masca ta,  iti iei masca de acolo si te pune sa te dezinfectezi pe maini.

(…) Iohannis a intrat, prima privire a fost catre mine, a fost clar. A spus ‘sarut mana’. Am ramas uimita sa vad un om foarte inalt, subtirel. M-a impresionat privirea timida, nu a putut sa sustina privirea mea continua, a lasat ochii in jos. Mi s-a parut un om timorat, avea si o voce foarte inceata, cu o mica temere, tremuranda. (…) A intrebat mai ‘aveti ceva de spus’ si s-a uitat direct la mine”, a relatat Sosoaca.

„Aveti talent de publicista, daca eram la o gazeta acum va angajam maine”, a tinut Cristoiu sa ii faca complimente lui Sosoaca.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

31 de minute ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

57 de minute ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

57 de minute ago

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

O oră ago