Sosoaca, pasibila de 10 ani de puscarie conform propriei legi. A spus despre romani ca sunt „lasi”, iar cei din strainatate „vand femei”

politica

Senatoarea Diana Sosoaca a inaintat in Parlament un proiect de lege prin care cei care „defaimeaza Romania, poporul roman si limba romana” sunt pasibili inchisoare de la 3 luni la 10 ani. Insa chiar Sosoaca a avut numeroase referire jignitoare la adresa romanilor.

„Prezenta initiativa legislativa se impune a fi adoptata avand in vedere discriminarile si jignirile la care sunt supusi romanii atat in strainatate, cat si pe plan national, atat de catre strainii care ne viziteaza, cat, mai ales, de minoritati sau chiar de catre romani lipsiti de orice norma de civilizatie si respect la adresa Romaniei si a cetatenilor romani”, arata Sosoaca in expunerea de motive.

„In contextul adoptarii Legii antisemitismului nr. 157/2018 si a Legii antitiganismului nr. 2/2021, este inacceptabil sa nu adoptam o lege a antiromanismului, cand din ce in ce mai multe actiuni sunt indreptate impotriva poporului roman, limbii romane, Romaniei, ajungand sa avem pareri depreciative la adresa noastra ca popor, desi istoria ne arata ca ar trebui sa fim unii dintre cei mai mandri din lume”, mai sustine Sosoaca.

In lege, Sosoaca prooune pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 3 luni si 10 ani pentru cei care „defaimeaza” poporul roman.

Insa chiar Sosoaca a avut numeroase referiri jignitoare la adresa romanilor. In luna ianuarie, Sosoaca i-a catalogat drept „lasi” pe romani pentru ca nu ies in strada si ca sunt „animale de companie”.

„Romanii sunt lasi. Sunt lasi! Toata lumea si-a batut joc de poporul asta si l-a adus intr-o stare de lasitate fantastica. Uitati-va cum toate popoarele din Europa ies in strada, unde este poporul roman? Pentru ce se ascunde?”, a declarat Sosoaca la Romania TV.

Citeste si: Senatoarea AUR Sosoaca, noi jigniri. Sustine ca romanii care se vaccineaza si poarta masca sunt „animale de companie”

De asemenea, intr-un live pe Facebook, Sosoaca a spus ca romanii care muncesc in strainatate „vand femei”.

„Soare Irlandezu… unde am fost pana acum? Tot aici, bai, ai fost si surd si orb! Apropo, Soare Irlandezu, un nume de proscris, te-ai gandit pe unde ai fost de 30 de ani daca mai esti si barbat si ai tupeul sa imi faci mie observatie? Tu ce ai facut pana acum, du-te si vinde femei cum faci de cand te stii!”, a a zbierat Sosoaca.

Pe o alta romanca, Sosoaca a facut-o „fraiera” si „proasta”.

„Ia sa vedem ce mai zice Andreea Oprea… Fraiero, hai sa-ti arat cine conduce, ia de aici (il arata pe situl ei la volan – n.red.). Eu nu conduc! Hai, block! Cand esti si prost, si orb, si surd nu ai ce cauta, mai faci si pe a naibii si iti arati prostia tuturor. Hai ca m-am saturat de voi toti”, a mai spus Sosoaca.

Citeste si: Romanii din diaspora, „proscrisi si vand femei”. Sosoaca, delir ore in sir cu fetita langa ea – Video

 

Mai mult despre:

Comentarii: