DNA cere ARESTAREA lui Dan Sova. Ce AFACERI a facut Sova cu premierul Ponta

news

DNA a inaintat, vineri, o solicitare Parlamentului prin care se incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova. Fost ministru, acesta este bun prieten cu premierul Victor Ponta.

Procurorii DNA il acuza pe Sova de „trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu” si de distrugere de probe.

„Din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, suspectul Sova Dan-Coman a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre CER si CET pe de o parte si SCA ‘Sova si Asociatii’ pe de alta parte.
De asemenea, a rezultat faptul ca suspectul Sova Dan-Coman in calitate de ‘avocat coordonator’ mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale efectuand in plus si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.

La data de 20 februarie 2015, prin aparator ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese – verbale, intocmite in perioada 2005-2009, ale Adunarii Generale a Asociatilor Societatii Civile de Avocati ‘Sova si Asociatii’, nestampilate insa semnate indescifrabil de suspectul Sova Dan-Coman si de alte 2 persoane. De asemenea, in cursul lunii februarie 2015 au fost efectuate perchezitii si audieri.

In legatura cu aceste documente exista suspiciunea rezonabila ca sunt false, in sensul ca sunt antedate, prezinta o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar continutul lor este conceput astfel incat sa corespunda interesului actual al suspectului Sova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic aparut in presa cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexele energetice Rovinari si Turceni.

Concret, in urma administrarii materialului probator, a rezultat ca, in perioada decembrie 2005 – ianuarie 2009 s-au adoptat aproximativ 20-30 hotarari care au avut alte puncte pe ordinea de zi decat cele consemnate in toate cele 11 procese-verbale.

Caracterul fals al celor 11 inscrisuri releva intreprinderea de actiuni de o gravitate deosebita din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infractionala orientata in mod vadit in scopul obstructionarii anchetei fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale si implicit ale infaptuirii justitiei penale in general.
Plasmuirea continuturilor celor 11 procese-verbale de catre Sova Dan-Coman constituie in sine o activitate infractionala prin care s-a incercat inducerea si acreditarea ideii ca acesta nu s-a implicat in incheierea celor trei contracte prezentate.

De asemenea, a rezultat faptul ca in cursul anului 2010, din dispozitia suspectului Sova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Cu cabinetul de avocatura „Sova si Asociatii” a colaborat si premierul Victor Ponta, dupa cum dezvaluia insusi senatorul PSD.

Intre cabinetul individual al lui Victor Ponta si ‘Sova si Asociatii’ a fost incheiata o conventie de conlucrare profesionala la 7 septembrie 2007 inregistrata la Baroul Bucuresti, care are ca obiect sprijinul pe care domnia sa l-a acordat fostilor mei colegi in doua dosare penale. (…) Respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a platit niciodata in aceste 15 luni catre ‘Sova si Asociatii’ onorarii sub 20.000 de euro pe luna, pentru ca cele doua dosare penale erau numai una dintre probleme. Sa spun ca-mi pare rau ca am colaborat cu Victor Ponta?

Nu, imi pare foarte bine pentru ca era unul din cei mai buni avocati de penal atunci cand facea avocatura. Cel pentru care ne-a ajutat, desi era pasibil de inchisoare, dintr-o greseala, de pana la 15 ani, a terminat prin a lua un an cu suspendare. Judecati dvs. daca Victor Ponta si-a meritat cei 2000 de euro pe luna timp de 15 luni sau nu”, spunea Sova in 2011.

Victor Ponta: „Dar ce a facut Dan Sova?”

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza solicitarea DNA in cazul lui Dan Sova, Ponta a spus: „Dar ce a facut domnul Sova?”.

Ulterior, dupa precizarile ziaristilor in privinta acuzatiilor formulate de DNA la adresa lui Sova, Ponta a raspuns: „Nu comentez dosare penale, as face o greseala”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: