Spagi la „Marius Nasta”. 50.000 de euro au fost gasiti acasa la chirurgul Adrian Petreanu. El este si doctor in stiinte medicale

news

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca anchetatorii au gasit acasa la chirurgul Adrian Petreanu, in timp perchezitiilor legate de spagile incasate de medici din cadrul Institutului „Marius Nasta”, suma de 50.000 de euro.

Conform site-ului institutului, Adrian Petreanu este sef lucrari UMF Carol Davila, medic primar chirurgie toracica si doctor in stiinte medicale. Competenta – Mediastinoscopie, Endoscopie Bronsica.

Anchetatorii DGA au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la  Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca sunt vizati doi chirurgi care pretindeau sume de bani pentru interventii chirurgicale toracice.

De asemenea, mai sunt cercetati trei anestezisti, trei medici rezidenti si un medic specialist.

Sumele pretinse si primite erau impartite intre cadrele medicale mentionate.

Totodata, in cursul zilei de astazi vor fi audiate 22 de persoane in calitate de suspect sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita, pacienti sau apartinatori.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a confirmat prezenta DGA in spital, spunand ca „este o cercetare in curs”, iar detaliile le va da Parchetul.

In 2021, Mahler a sesizat autoritatile in legatura cu un cadru medical care ar fi luat mita pentru o operatie. Anchetatorii fac perchezitii in birouri si cabinete medicale.

Comunicatul oficial

La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie efectueaza 4 perchezitii domiciliare (doua dintre acestea in cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucuresti), in cadrul a doua dosare penale in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de luare de mita si dare de mita.

In cele doua cauze s-a retinut ca, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai multi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucuresti au primit, in mod repetat, diverse sume de bani si bunuri de la diferiti pacienti ai acestui spital, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre si postoperatorii si realizarea interventiilor chirurgicale).

De asemenea, au fost efectuate investigatii financiare, din care au rezultat diferente semnificative dintre veniturile licite si averea unora dintre medicii vizati de cercetari, urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si la sediile din 12 judete ale Directiei Generale Anticoruptie sunt conduse, in vederea audierii, un numar de 31 de persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale si dispunerea masurilor preventive reprezinta etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: