„Specialistii” fug de pe listele PSD. Doi profesori universitari si-au retras candidaturile de pe lista de Senat a PSD Iasi

politica

Sase candidati de pe listele PSD Iasi pentru Parlament au depus cereri de retragere a candidaturilor. Ei sunt revoltati de modul in care Marcel Ciolacu a modificat listele initiale, impunand alti candidati.

Cei sase si-au inregistrat deja solicitarile de retragere la biroul electoral iesean. Doi sunt de pe lista de Senat si ceilalti de pe cea de Camera Deputatilor.

De pe lista de Senat s-au retras profesorii universitari Paul Boisteanu (USAMV) si Doru Panescu (TUIASI), ultimul fiind si actual senator, informeaza Ziarul de Iasi.

In ceea ce priveste candidaturile la Camera Deputatilor, cei care s-au retras sunt Marian Serbescu (fost prefect), Bogdan Crucianu (consilier local si sef la Casa de Cultura a Studentilor), Bogdan Balaniscu (consilier local) si Constantin Apintilesei (social-democrat propus de organizatia PSD Ion Neculce).

„M-am retras pentru ca nu a fost respectata dorinta primarilor si a sefilor de organizatii locale. Este o chestiune de principiu, nu este vorba despre nume, sau despre lista. Este un principiu: nu a fost respectat votul primarului si a sefilor de organizatii”, a comentat fostul prefect Marian Serbescu.

Saptamana trecuta, conducerea centrala a PSD a decis invalidarea listei filialei iesene pentru parlamentare si a modificat numele persoanelor din pozitiile considerate eligibile. Singurul care a supravietuit din lista votata la nivel local a fost seful PSD Iasi, Maricel Popa (locul 1 la Senat).

La Camera Deputatilor, conducerea centrala i-a validat pe Vasile Toma, Vasile Citea, Marius Ostaficiuc si Silviu Macovei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: