„Spert” cu Dacia Spring. Profesor ASE: „Niste smecheri au luat Dacii electrice cu 8.000 euro si acum le vand cu 13.500”

life

O noua afacere profitabila pe piata masinilor second-hand. Numerosi posesori de Dacia Spring, masina electrica, isi vand autovehicolul cu un profit consistent dupa doi ani. Felul in care functioneaza aceasta afacere este explicat detaliat de Cristian Paun, profesor la ASE Bucuresti.

„Sunt foarte multe Dacia Spring Second Hand la vanzare in piata. Masini electrice facute in China si subventionate la greu de statul roman. Din lucruri care nu s-au mai facut, sau se fac cu intarziere.

Cu alte cuvinte, niste smecheri, au luat Daciile astea electrice cu subventie de la statul roman, au dat pe ele 8.000 EUR, ele valorand cam 20.000 EUR (fara subventie). Le-au tinut 2 ani, mai mult in garaj sau pe trotuar, nu au umblat cu ele, le-au sters de praf, de gainat de porumbel…. Nu le-au uzat.

Acum sunt gata de vanzare, ca au trecut doi ani si pot fi vandute. Le pot vinde cu circa 11.500 – 13.500 EUR daca au sub 5000 de km. Pot castiga 2.500 – 3000 de euro minim din aceasta speculatie cu iz de spert, daca nu mai mult.

Este clar, programul si-a atins scopul:

– Avem mai multe masini electrice in Romania;
– Avem importuri in crestere;
– Avem deficit bugetar in crestere;
– Avem datorie publica in crestere;
– Avem PIB in crestere;
– Unii romani sunt mai bogati, facand un mic spert pe bani din datorie si deficit”, a explicat Paun pe Facebook.

Portalurile online romanesti cu anunturi auto sunt doldora de Dacia Spring second hand la vanzare. Lucru ciudat pentru un model care abia a aparut pe piata acum doi ani de zile, se arata intr-un articol publicat de G4Media.

Daca majoritatea au achizitionat modelul cu 8.000-8.500 de Euro si acum pretul a crescut cu 3.000 de Euro sau aproape 40%, poate fi o afacere buna sa incerci sa vinzi masina in profit. Mai ales ca masinile second hand sunt disponibile pe loc, iar Daciile Spring sunt atat de noi pe piata incat nu si-au pierdut mai deloc din valoare, precizeaza site-ul citat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: